waarom wordt het afgeraden om tijdens het eten te roken?

Sinds ik begon met roken kreeg ik heel vaak te horen dat tijdens het eten roken slecht voor je is.
Ik kan me dat ook voorstellen en daarom doe ik dat natuurlijk ook niet.
Maar waarom is dat erg slecht? Wat zijn de gevolgen etc?

Toegevoegd na 1 uur:
Ik bedoel : bijv je eet een broodje , na iedere hap neem je een paf van je sigaret.
Dat bedoel ik met tijdens het eten roken.

Toegevoegd na 1 uur:
Het heeft niks te maken met de omstanders enz. , het gaat er puur om wat de gevolgen zijn voor het roken tijdens het eten.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Ik rookte ook wel eens in de pauze tijdens het eten. Ik heb nog nooit gehoord dat het slecht is. Ik heb ook gegoogled en daar is niets over te vinden. Als dit wel zo had geweest had internet er vol mee gestaan. Het enige wat ik me kan bedenken is dat door het roken de speeksel productie wat af neemt (uitdroogt) waardoor je voedsel met te weinig enzymen (speeksel) vermengd wordt en dan kan je spijsverterings klachten krijgen omdat je eten slechter verteerd.

Omdat roken een negatieve invloed heeft op het slijmvlies in je hele spijsverteringskanaal. Door het roken kan bijvoorbeeld een maagslijmvliesontsteking ontstaan. Daarnaast kan het de werking van het sluitspiertje tussen je slokdarm en maag beïnvloeden. Nicotine verslapt namelijk het sluitspiertje. Hierdoor kan je last krijgen van oprispingen en brandend maagzuur (reflux).

Bronnen:
http://www.spijsvertering.info/spijsverter...

Als je rookt tijdens het eten, kunnen er broodkruimels in je longen komen als je vlak daarna inhalleert. ;-) Misschien vergat men jou te zeggen dat voor en na het eten het roken ook slecht is.

jimpramono1, ik rook al 50 jaar voor, tijdens en na het eten, en van al die beschreven verschijnselen heb ik nog nooit iets gemerkt. Volgens mij een hele maaltijd broodjes aap. Afgezien daarvan is roken natuurlijk af te raden, al is het alleen maar door al het gezeur wat je er door krijgt.

Over roken kan je zoveel discuseren , wat ik denk wat het misschien kan zijn is als je aan tafel zit met meerdere mensen en sommige roken niet. Het vervelend kan zijn kwa reuk, en de eetlust van anderen zo verdwijnt. Bijv voordat het rookverbod in ging had je ook aparte rokersgedeeltes.in bijv: restaurants

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100