Als je tijdens je leven een ledemaat geamputeerd wordt, wordt dit dan bij je dood bij jou in de kist gelegd?

Toegevoegd na 13 minuten:
En zo nee, waar gaan de ledematen dan wel naartoe?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Nee, dat zou anders betekenen dat ze alle ledematen gekoeld moeten bewaren, dat ze moeten bijhouden van wie het is geweest en dat ze een seintje moeten krijgen als iemand gestorven is. Dat is gewoon te omslachtig en haast niet te organiseren. Mijn vader had een teen geamputeerd en is zonder de kist in gegaan.

Nee. Mijn oma had een pink en een borst er af en zo is ze ook de kist in gegaan.

voor dit soort afval hebben ze aparte verwerking in het ziekenhuis. die ledematen ben je gewoon kwijt.

Afgezette ledematen worden gecremeerd. Dit gebeurd samen met het overige "ziekenhuisafval"wat bij operaties overblijft. Soms worden ledematen ook gebruikt voor onderzoek maar worden na onderzoek op dezelfde wijze opgeruimd.

Verbrandingsoven in, samen met alle andere medische afval Toegevoegd na 4 uur: In het oude Egypte ging men zeer ver in het bijeenzoeken van de onderdelen, omdat je anders in het hiernamaals die onderdelen ook zou missen.

Nee helaas ga je zo in de kist zonder je ledematen. Deze ledematen worden hoe erg het ook mag klinken in een speciale bak gegooid en vernietigd.

Nee hoor, zonder, en bij je crematie krijg je korting, aangezien de afgezette ledematen al zijn gecremeerd!

Nee. Medisch afval (weggesneden organen) gaan naar een gespecialiseerd verwerkingsbedrijf. Daar wordt het bij een temperatuur van zo'n 1000 graden Celsius verbrand.

Bronnen:
Quest.

Ik heb een paar jaar in een crematorium gewerkt. Echt grote lichaamsdelen worden eens in de zoveel tijd in verzameld in een kist aangeleverd bij het crematorium. kleine zaken en ander "afval wordt door een specialistisch bedrijf verwerkt. Lichamen die aan de wetenschap ter ebschikking zijn gesteld gaan ook naar het crematorium nadat ze onbruikbaar zijn. ook dit gebeurt annoniem en in delen eventueel samen met anderen.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100