ga je onder algehele narcose als je verstandskiezen moeten worden getrokken

Toegevoegd na 4 minuten:
Alleen me onderste twee later me andere 2, alleen bij me onderste ligt ie met de kroon niet naar boven maar naar de zijkant en helemaal fout.. Doet nu gewoon ook al pijn dus ben daarom wel benieuwd

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Alleen als door de stand van de kiezen een kaakchirurg nodig is die algehele narcose gewenst acht, of als je naar een speciale angsttandarts gaat die algehele narcoses toepast. Zie ook hier: http://www.goeievraag.nl/vraag/algehele-narcose-verwijderen-verstandskiezen-toegestaan.32080 In principe is het meestal niet nodig en kunnen de kiezen gewoon met een lokale verdoving getrokken worden. De bovenkiezen zijn het makkelijkst te verwijderen omdat de tandarts daar het beste bij kan, de onderkiezen is wat meer getrek en gesjor. Persoonlijk vond ik de prikken van de verdoving en het geluid in m'n kaken door het trekken het vervelendst, het was verder nauwelijks pijnlijk en napijn heb ik niet gehad.

Nee, bij trekken wordt alleen plaatselijk verdoofd.

een plaatselijke verdoving volstaat over het algemeen.

nee, bij trekken wordt plaatselijke verdoving toegepast. Bij mij was het echter zo dat ze alle 4 tegelijk operatief verwijderd moesten worden en daarbij had ik wel de keuze tussen plaatselijke verdoving of algehele narcose. Algehele narcose werd echter niet volledig vergoed, maar heb er wel voor gekozen. Kleine tip, ik weet dat het bij trekken niet mag, maar ook bij operatief verwijderen is alle 4 tegelijk af te raden.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100