Klopt het dat je uiterlijk werkelijk verjongt door het wassen in (maagden)bloed?

Gebaseerd op de legende van Elisabeth Bathory.

Weet jij het antwoord?

/2500

Nee, natuurlijk niet. Als alles wat in legendes en sprookjes staat op waarheid gebaseerd was, dan had de wereld er heel anders uitgezien....

Absoluut! "Haar handen zaten onder het bloed en zagen er in de ogen van de gravin jonger uit en glommen. Báthory zou de woorden "bloed is de eeuwige jeugd" hebben gesproken en liet vanaf dat moment jonge meisjes van boerenfamilies oppakken en vermoorden, om vervolgens in hun bloed te baden."

Bronnen:
http://nl.wikipedia.org/wiki/Elisabeth_B%C...

Dat zullen wij nooit weten, he?. Het vermoorden van 1000 jonge boerenmeiden om vervolgens in hun bloed te kunnen baden is niet zo'n mode meer. Bovendien wordt je er in ieder geval niet oud mee....

Nee, er is geen enkel bewijs dat bloed het uiterlijk van mensen zou verjongen. Er is bovendien ook geen enkel verschil tussen het bloed van een maagd en dat van iemand die al wel seks heeft gehad.

Nee, daarvoor moet je je baden in ezelinnenmelk.

Jij denkt dus dat deze legende gebaseerd is op een waarheid? Als dat echt zo was, dan was de mensheid al lang uitgestorven. Dan waren alle maagden al geofferd aan het schoonheidsideaal van rijke dames. Voor de eeuwige jeugd is immers niets te gek. Maar helaas, het is niet waar, het is slechts een legende.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100