Maakt het uit of ik elke week op dezelfde dagen sport? Of elke week op een andere dag sport maar wel steeds hetzelfde aantal uren maak?

Weet jij het antwoord?

/2500

Maakt niets uit, zolang je maar 2 dingen in het oog houd: - blijf je lichaam uitdagen, wissel de oefeningen regelmatig af. - zorg dat je spieren voldoende rust krijgen. Na het trainen van een spiergroep, minstens 1 dag rust voordat je die spiergroep weer traint. Toegevoegd na 45 seconden: Kies gewoon voor jezelf een dag en tijd om te sporten die het beste uitkomt.

Voor mij maakt het niet uit, voopr de sportschoolhouder niet en voor je lichaam niet. Voor de meeste sporten is het wel handig om na het sporten een rustdag in te plannen. Bij hardlopen is het beter om er een dag rust tussen te doen. Maar als je drie keer per week hardloopt maakt het niet uit of er de ene keer 1 en de andere keer 2 of 3 dagen tussen zit. Voor spieropbouw bij bijvoorbeeld fitness krijg je beter resultaat als je vaker komt in plaats van minder vaak langer traint. Toegevoegd na 6 minuten: Over het algemeen geldt wel dat regelmaat te verkiezen is boven intensiteit. Je houdt dit langer vol en komt dan in een ritme. Door regelmatig de spierengroepen te trainen gaan er ook veranderingen optreden in het spierweefsel. Het weefsel wordt beter doorbloed en de verbindingen tussen de filamenten worden hechter en als de spier vaak kracht moet leveren zal deze ook dikker worden. Toegevoegd na 11 minuten: Voor krachttraining staan in de bron nog wat goede tips!

Bronnen:
http://www.hoedoe.nl/sport-spel/fitness/kr...
http://www.zowerkthetlichaam.nl/1750/krach...

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100