Ik heb gehoord dat als je de Mexicaanse griep al hebt gehad, dat je hem dan niet nog een keer kan krijgen. Wat is daar precies van waar?

Weet jij het antwoord?

/2500

Klinkt erg logisch. Als je het vergeljikt met een eerder bericht voor oudere mensen: Voor 1957 geboren? U bent mogelijk immuun voor de Mexicaanse griep In juni 2009 werd bekend gemaakt dat in Nederland de heftigste uitbraak van de Mexicaanse griep na de zomervakantie 2009 verwacht wordt. Mensen die voor 1957 zijn geboren zijn mogelijk immuun voor het virus. Men vermoed dat het virus tot 1956 al actrief is geweest en wereldwijd slachtoffers heeft gemaakt, maar personen die toentertijd in aanraking zijn geweest met het virus hebben antistoffen tegen het virus opgebouwd. Aan een vaccin tegen het virus wordt gewerkt. Zou dat betekenen dat als je het eenmaal gehad hebt, jedaarna resistent zou moeten zijn.

Dat is altijd zo met dat soort ziektes, als je eenmaal de ziekte hebt gehad (en bent genezen) heb je een anti-stof aangemaakt waardoor je niet meer ziek wordt van de griep.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100