Kan ik zwanger zijn?

Mijn vriend en ik hebben het in 6 dagen misschien 3x zonder condoom gedaan. De laatste keer was op zaterdag. Op zondag hebben we het met condoom gedaan. Zondagavond heb ik een test gedaan en deze was negatief. Ik heb de pil heel streng geslikt en ben geen enkele vergeten. Ik slik nu nog door. Kan ik nog zwanger zijn? Ik ben zo zenuwachtig. Is negatief ook werkelijk negatief? Hierna is niks meer gebeurd.

Weet jij het antwoord?

/2500

Als je gewoon de pil goed en elke dag geslikt hebt dan zal je voor 99 % zeker niet zwanger zijn! Er is dus niets aan de hand ( behalve dat je natuurlijk niet beschermd bent tegen SOA' s)

Het zóu kunnen, maar als je de pil slikt, hoef je niet zo druk te maken. De kans die er is dat je door de pil heen zwanger raakt, is minimaal. De test die je gedaan hebt, zegt niets over de 'misschien maar 3 keer' die je de afgelopen dagen gedaan hebt. Als je geen pil slikt, kun je pas 4 weken nadat je de laatste keer ongesteld bent geweest, een test doen. Dus een dag na het onveilig vrijen testen zegt niets over de vrijpartij van gisteren of die van 6 dagen geleden! Dus als je het zeker wilt weten, zul je nog 3 weken moeten wachten om te kunnen testen. Maar goed, zoals ik zal zei; het lijkt me sterk dat je zwanger bent als je inderdaad nauwkeurig omgaat met de pil. Succes met afwachten en gebruik in het vervolg je gezonde verstand - dat nu vast wel een beetje aangegroeid zal zijn....

als je strikt de pil geslikt hebt,dan zou ik mij geen zorgen maken/en een negatieve test is negatief zonder meer.

ALs je de pil slikt ben je geloof ik voor 98 99 procent beschermd. Zondagavond was je negatief en zaterdag heb je zonder condoom gevreeën dan zou het in principe kunnen, ook al is de kans heel klein dat je nog steeds zwanger kan zijn. Dit heeft te maken dat spermacellen een drietal dagen kunnen overleven in de baarmoeder en vagina, mits de pil zijn werking heeft gemist en die kans is dus klein. Dus als je nu nog een keer een test zou doen en die is ook negatief, en je hebt geen seks in de tussentijd gehad dan kan je vrijwel zeker zeggen dat je niet zwanger bent, want nu is het donderdag ten opzichte van zaterdag dat is vijf dagen en zolang kunnen spermacellen niet overleven..

als je pil met regelmaat inneemt en niet meer dan 36 uur tussen de inames hebt is de pil voor 99% betrouwbaar..

Bronnen:
http://www.anti-conceptiepil.nl/vraag/2

Als je de pil slikt heb je 1/1000 kans om zwanger te raken. Eigenlijk nog minder. Omdat dit niet per copulatie gerekend wordt, maar per vrouw. Als de test dan negatief uitvalt is het helemaal niets. Ik weet niet hoeveel fout-negatief zo'n test geeft maar ik dacht 0. Fout-positief komt voor. Je mag zeker met een kans van 1 op een miljoen zeggen dat je niet zwanger bent. Als je daar zo bang van bent, neemt dan de pil en het condoom.

De kans is héél klein dat je zwanger bent. De vormen van anticonceptiemiddelen zijn ook zeer streng getest. Een keer vergeten zou geen probleem mogen vormen, of de producent heeft zijn product niet goed in productie gebracht.

De kans is klein. Je kunt ook bij je huisarts tegen betaling een test laten doen als je het niet zeker vertrouwd. Ik wil je ook nog mee geven dat als je je er druk om blijft maken je menstruatie ook uitblijft ook al ben je niet zwanger. Een test laten doen en verder niet te druk maken dus ;)

Je hebt er slechts een theoretische kans op zwanger te zijn. Bijna zou ik zeggen een te verwaarlozen kans. Indien je niettemin blijft twijfelen en je je dus zorgen blijft maken..stap dan naar je huisarts en laat die bepalen hoe het zit. Zwanger of niet zwanger.. Dan weet je het namelijk voor de volle honderd procent zeker. Groet, Ton

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100