Is af en toe een sigaret roken al ongezond? (met uitgaan e.d.)

Het is natuurlijk algemeen bekend dat roken (voor veel mensen) verslavend is en ongezond is.

Zelf heb ik nog nooit "echt" gerookt.

Als ik uitga rook ik echter wel eens een sigaretje mee met vrienden die wel roken (denk aan 1 of 2 keer in de week).

Is dit eigenlijk al schadelijk, in de zin van dat het zorgt voor huidveroudering, veranderende kleur gebit, verhoogde kans op kanker, etc?

In dan geval hou ik hier nl. direct mee op.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Het is maar net waar mee je het vergelijkt. Af en toe een sigaret roken is natuurlijk wel gezonder dan heel vaak een peuk. Maar 1 peuk per jaar, blijft en is natuurlijk ongezond. Je moet jezelf ook afvragen, of je er wel echt de behoefte voor hebt, als je enkel en alleen maar tijdens het uitgaan een peuk wilt. Ik vind het dan persoonlijk erg jammer, want de behoefte is er nog niet, maar je hebt ook grote kans, dit wel te gaan krijgen. Dan is het ipv 1tje 2 etc.

Ja, ook af en toe een sigaret is ongezond. Natuurlijk zullen de directe gevolgen minder zijn, dus gele tanden en verouderde huid. Maar je krijgt toch schadelijke, kankerverwekkende stoffen binnen. En dat kun je het beste zoveel mogelijk vermijden.

Blijf aub van die sigaretten af. Een sigaret is schadelijk vanaf de eerste, dit in tegenstelling met kleine dosissen alcohol. Ik vecht al 40 jaar tegen sigarettenverslaving en het tast mijn levenskwaliteit aan.

1 uur in de file staan staat gelijk aan 17 sigaretten qua fijnstofinname. Af en toe 1 sigaret kan geen kwaad.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100