Kun je zonder incident een gekneusde rib oplopen?

Ik ben al bij een arts geweest hiervoor en die staat eveneens voor een raadsel. Maar gisteren ochtend werd ik wakker met het gevoel alsof ik mijn onderste rib aan de linker zijde gekneusd had...

Nu is deze rib ooit door iemand zwaar gekneusd en mogelijk gebroken een jaar of 20 terug. Dus kan het soort pijn wel plaatsen...

Maar vraag me dus af of je zonder incident een gekneusde rib kan oplopen?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Het is een bindweefselbreuk... Is heel iets anders dan een rib gekneusd, maar voelt wel zo...

Ja, dat kan. Ik heb het zelf jaren geleden ook gehad. Het schijnt te kunnen komen door flink hoesten. Daarbij gaat dan iets mis. Maar dat heb ik slechts van horen zeggen.

Het gevoel van een kneuzing, wil niet altijd zeggen dat de rib echt gekneusd is. Misschien in je slaap op de harde rand van je bed gerold en op een spier terecht gekomen die de pijn afgeeft.

Ik heb iets dergelijks ervaren. Ik sliep toen op een nogal harde matras. Toen het euvel niet verdween ben ik op een schuimrubbermatras gaan slapen en nu heb ik er geen last meer van.

Ja helaas kan dat. Je kunt je ook ergens stoten en het "niet door hebben" maar toch iets gebroken hebben, meestal kom je er binnen 24 uur toch nog achter. Ik weet wat je nu doormaakt, 3mnd geleden had ik er ook een gebroken/gekneusd, sterkte en toch maar even een paar dagen rustig aan doen, niet lachen, hoesten en ademen.

Ja dat kan, ik heb mijn ribben gekneusd na een flinke verkoudheid. (door het hoesten)

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100