Wat gebeurt er, behalve dat je gaat stinken, als je nooit zou douchen?

Zie vraag.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Als je nooit zou douchen gebeurt er helemaal niets!!! In mijn jeugd hadden wij geen douche. Dus generaties voor mij zijn opgegroeid zonder douche. Daar "gebeurde" toch niets mee? Die mensen wasten zich aan de kraan, of buiten aan de pomp, met wat zeep en koud water. En in de zomer sprongen ze in een riviertje of meertje, om wat te zwemmen of te poedelen. Of ze stonken weet ik niet, ik weet wel: als iedereen stinkt dan ruik je het niet meer. Van stinken ga je niet dood ofzo. En van je een paar weken niet wassen krijg je ook niks. Mijn zoon heeft meer dan eens wekenlang - als commando - in een woestijn gebivakkeerd: niks wc , niks douchen, niks wassen, niks scheren. Lekker douchen is wel lekker. Maar geen noodzaak.

Fris Bijna iedereen gaat regelmatig douchen of in bad. Na een douche ruikt u lekker fris en u ziet er schoon uit. Dat vinden andere mensen prettig. Als u zich lange tijd niet wast, kunnen andere mensen het vervelend vinden om bij u te zijn. Gezondheid Soms mogen de begeleiders u wél dwingen om te douchen. Dat mag alleen als douchen nodig is voor uw gezondheid. Bijvoorbeeld: u hebt een wond die onder de douche afgespoeld moet worden. U wilt dat niet. Uw dokter kan dan zeggen dat u toch moet douchen. De begeleiders mogen u dan vastpakken en u dwingen om te douchen. Dit mag alleen als u erg ziek wordt als u niet zou douchen. Toegevoegd na 2 minuten: Zonder goede hygiene kan je niet leven. Dat bleek vroeger ook. Mensen "douchte" in hun eigen poep, in een rivier. Men zag ook dat de levensverwachting veel minder is dan tegenwoordig! Veel bacterien kunnen hun werk gaan. Cholera zou kunnen terugkeren (door geen goede hygiene, en dan heb ik het niet alleen over douchen) Dus ga vanavond maar lekker onder de douche :) Toegevoegd na 3 minuten: Men doet het ook om "redelijk" over te komen, en een goede indruk te maken, tegen onze medemens. Wat zou het zijn, als iedereen stinkend rond zou lopen.

je raakt je baan kwijt, je gezin ook, als zij wel badderen, je huis als de buren gaan klagen en wordt eenzaam...

dat valt nog reuze mee. ja, je krijgt een luchtje, maar echt eraan dood of ziek worden hoeft niet. je handen wassen is wel heel belangrijk.

Als eerste krijg je waarschijnlijk overal jeuk, daar ga je aan krabben en zo krijg je wondjes. die gaan infecteren en dan krijg je allerlei infecties en die gaan nog meer jeuken en pijn doen maw de ellende is niet te overzien na langere tijd

Bij mij gebeurt er niks :) Ik denk dat je kans gaat krijgen op infecties.

Je haar wordt heel vet en dat ziet er vies uit en kan gaan jeuken.

misschien wordt je dan weerbaarder tegen allerlei virussen etc . mn prille jeugd zonder een douche groot geworden . wassen aan de gootsteen alleen koud water dat dan weer wel 1of 2x in de week . akelig koud brr . Of achter elkaar aan in dezelfde was tobbe toen het wat luxer werdt En ziek waren wij nooit ! toen wij een douche/was ruimte kregen was dat een enorme luxe . douchen is nog altijd een luxe . Toegevoegd na 11 minuten: In die tijd leefden, aten, wij natuurlijk ook anders dan tegenwoordig . teweinig hygiene is niet goed en te veel ookweer niet .

op tv had je dat progamma dat een gezin een aantal weken in de bush bush gingen wonen bij inboorlingen. Ik heb meerdere keren gezien dat de vrouwen zich nooit wassen daar, dat was hun cultuur, de nederlandse vrouwen deden het ook niet, ik herinner mij dat ze de eerste paar dagen wel stonken maar daarna niet meer. De vrouwen in de bush bush gingen er ook niet dood van en je ruikt het op een gegeven moment niet meer.

Ik ga er vanuit dat de vraagsteller met 'douchen' het reinigen met water bedoelt. Want anders kun je natuurlijk een bad nemen of bij de wastafel jezelf wassen. Wanneer je jezelf nooit wast ga je natuurlijk stinken. Dat is al vaak genoemd, maar waar komt die stank door? Vers zweet kun je wel ruiken, maar stinkt niet echt. Zweet stinkt pas wanneer micro-organismen floreren in de vochtige omgeving. Ook dàt alleen is niet efg. Op de plaatsen waar blote huid op blote huid zit (achter de oren, onder borsten, soms de nekplooi (vooral bij kleine kinderen en baby's), soms in/om de navel, bij gezette mensen de buikplooi(en), in de liezen, tussen de billen, en rond de geslachtsdelen... daar kunnen zweet, talg en dode huidcellen geen kant op en dit kan gaan smetten. De huid gaat jeuken, wanneer je krabt beschadigt de huid. Dat is logisch, maar óók wanneer je er wel vanaf kunt blijven wordt de huid uiteindelijk kwetsbaar, dun, rood en er kunnen uiteindelijk zels wondjes ontstaan. Die gaan ontsteken en als je er niets aan doet, kun je onleefbare zweren krijgen, want de huid heeft geen enkele kans op herstellen. Wanneer de huid niet beschadigd is, is de barière voldoende om ziekteverwekkers buiten te houden, maar en beschadigde huid is hier wel ontvankelijk voor. Hoe primitief volken ook waren, er wordt altijd om hygiëne gedacht. De volkeren die dat niet deden, zijn allang uitgestorven. N.B.: De vrouwen van die stan die zich nooit wassen, verzorgen de huid blijkbaar wel erg goed. Geen water gebruiken, maar iets anders om te reinigen baat dus voldoende. In mijn antwoord ga ik er vanuit dat je géén alternatieven voor water gebruikt. ;-)

je kunt er best ziek van worden

Dat hangt af van persoon tot persoon maar de volgende symptomen komen dan regelmatig voor: hardnekkige jeuk schilfertjes verharding van de huid vergrauwing van de huid korstjes tot korsten kloven zweren ... Hopelijk heb ik genoeg voorbeelden gegeven om het niet persoonlijk te gaan uittesten? Fijn weekend nog!

Als je nooit zou douchen, dan heb je ook nooit een fris gevoel! Je krijgt zweetplekken maar naar verloop van tijd ook een sterkere huid! Het heeft voordelen en nadelen

Je zou schimmel kunnen krijgen tussen je tenen en heel veel bacteriën op je huid. Je kan heel ernstig ziek worden. Ook wordt je haar vettig en ligt dat daardoor heel warrig,... Ik zou je douchen als ik jou was!

Steve Jobs, overleden Apple goeroe, dacht dat als je maar op een bepaalde manier zou eten dat je dan niet zou stinken en je dus niet zou hoeven wassen. Dat heeft hij vele jaren gedaan, maar ondanks zijn vegetarisch dieet stonk hij een uur in de wind (volgens collega's). Als je maar geniaal genoeg en een hoge positie kom je daar ook nog mee weg. Volgens mij is hij niet overleden aan niet wassen, maar aan alvleesklierkanker. En dat krijg je volgens mij niet van niet wassen.

Bronnen:
Biografie van Steve Jobs

Een deel van de spijsvertering loopt via de huid. Wat het lichaam op een andere manier niet kwijt kan, voert het af naar de huid. Denk maar aan de knoflookwolk die iemand om zich kan hebben hangen. Dat is écht niet alleen de adem die je ruikt. Water verwijdert de uitgescheiden deeltjes en voert ze - samen met huidvet - af door het doucheputje. Aan de andere kant is er douchen met zeep. Zeep voert deeltjes die op de huid zitten af via de spijsvertering, naar binnen toe dus, niet alles, maar wél een deel. Douchen met water en zeep is dus een hele klus voor je lijf. Er gebeurt van alles door. Stop je helemaal met douchen dan zal de stank die je ruikt zeker ook te maken hebben met die deeltjes die naar je huid zijn afgevoerd. Er wordt ook niets meer naar binnen afgevoerd. Het zal dus korsten opleveren, want er moet toch één en ander weg, de ene of de andere kant op. De stank zal variëren bij verschillende soorten voedsel.

In een boek dat ik heb gelezen krijgt die man overal schimmel. Tussen zijn tenen, gewoon op zijn lijf omdat hij toevallig wel eens met water in contact komt en met die droogte ontstaat dat ofzo. Hij heeft ook heel erg last van roos, zijn geslachtsdeel ziet r ook niet meer zo fris uit, poriën gaan verstopt zitten en hij heeft last van puistjes, overal loopt pus. Toen ik het boek las kreeg ik een beetje het idee van een levende hoop eten aangetast door schimmels met hier en daar een plukje haar. Toegevoegd na 2 minuten: oja, ik denk dat je ook wel een beetje gaat stinken. hij stonk in ieder geval wel. en had ook nog last van diaree en een longontsteking, maar ik weet niet of dat met dat niet douchen te maken had.

Bronnen:
Nestvlieders, Merijn de Boer, verhaal:...

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100