Mijn oor lekt! Het is al een maand aan de gang, maar t gaat niet over.. Nu begint het ook te stinken de slijm die eruit lekt.. Wat zou hiervan oorzaak

kunnen zijn en is dit erg?..

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Het kan simpelweg een 'loopoor' zijn, zeker als het ontstaan is na een verkoudheid. Dan kan er een klein gaatje in je trommelvlies zitten waardoor helder vocht lekt - klinkt heel eng maar is het niet. Zo'n gaatje kan wel een toegang zijn voor bacteriën, waardoor je sneller een infectie kunt oplopen in je oor (dan zou je ook andere klachten moeten hebben als oorpijn en eventueel koortsig zijn), met als nadeel dat er weer meer rommel uit je oor komt, waardoor dat gaatje in het vlies langer openblijft enzovoorts. Kan lastig en viezig zijn, maar is doorgaans onschuldig (ik had het als kind zo ongeveer het hele jaar door, heb er niets aan overgehouden). Aangezien je al een maand last hebt en het nu ineens stinkt, zou ik toch de huisarts even in je oor laten kijken, die kan beoordelen of er iets aan moet gebeuren en zo ja wat.

Dat heet een oorontsteking. Toegevoegd na 2 minuten: Goed schoon houden en als je er verder geen erge last van hebt kan het vanzelf overgaan. Heb je er wel erge last van en wordt het erger dan moet je naar de huisarts die zal je waarschijnlijk antibiotica voorschrijven. Toegevoegd na 3 minuten: Ok ik las even niet dat je het al een maand hebt... ga naar de huisarts die geeft je waarschijnlijk antibiotica. Dan gaat het snel over.

Het lijkt mij een flinke infectie,ik zou daar zo spoedig mogelijk mee naar de huisarts gaan!!!!

Een oorontsteking en het klinkt heel erg. Zou dringend naar de huisarts gaan. Je loopt er al een maand mee rond. Je moest het na 1 week al laten controleren bij de huisarts. Voorkomen is beter dan genezen. Toegevoegd na 15 uur: Volgens mij is het ook geen oorontsteking maar het klinkt iig niet erg normaal dus zou de huisarts raadplegen voor advies en hulp.

Bronnen:
Eigen ervaring

volgens mij is dat een oorontsteking. ga naar de huisarts.

Als je oorontsteking zou hebben,dan had je het geen 4 weken uitgehouden,dan had je al tegen de muur gevlogen van de pijn, je heb waarschijnlijk een gehoorgang ontsteking, dat kan heel erg stinken,toch moet je hier wel na laten kijken,want als dat te lang zit, kan het alsnog oorontsteking worden, dus even naar je dokter maandag.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100