Wat zou er moeten gebeuren om de levensduur van mensen te verlengen? (Lichamelijk)

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Dit is iets waar de mensheid zich al zo lang ze bestaat over buigt en, eerlijk is eerlijk, mét succes! In de Middeleeuwen was je hoog bejaard als je de 45 haalde. Dat is nu wel ff anders. We kijken niet meer op van een 100-jarige. Misschien is de laatste ontdekking, die van de transvetten, wel bepalend en worden we straks allemaal 120 door het gebruik van nog uitsluitend goede vetten... Eindeloos rondjes rennen en gewichten heffen lijkt me juist de slijtage in de hand te werken en 120 worden met nog uitsluitend roestvrijstalen gewrichten lijkt me ook niks.

Een gezond leven leiden.. Niet roken.. Gezond eten.. Stress vermijden... Voldoende rusten.. Dan word je redelijk oud..

niet teveel eten,honger schijnt goed te zijn.verder gezond leven,wat dat ook mag zijn.genoeg bewegen en voorzichtig zijn .gevaarlijke sporten vermijden evenals gevaar in de breedste zin van het woord.dan heb je de meeste kans om ouder te worden.lichamelijk en geestelijk.

In experimenten met het enzym telomerase proberen biologen te ontkomen aan de limiet die er lijkt te bestaan aan het aantal keren dat cellen zich delen. Wetenschappers weten dat verouderde cellen worden geëlimineerd en vervangen door nieuwe cellen. In feite wordt bijna het hele lichaam in de loop van iemands leven een aantal keren vernieuwd. Als dit vernieuwingsproces verlengd kan worden, zo speculeren onderzoekers, „dan zou het menselijk lichaam zich heel lang — zelfs eeuwig — kunnen regenereren”.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100