mijn 14 jarige zoon heeft acne op zijn rug, er is geen centimeter zonder puistje en het bloed soms vreselijk, wat kan hij hieraan doen?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

toen ik heel lang geleden 14 jaar oud was had ik ook mijn (voornamelijk) bovenrug, borstkast, nek, gezicht, bovenbenen en schouders vol acne. Ben vele malen naar de huisarts geweest, vele zalfjes, pilletjes en poeders geprobeerd zonder significant resultaat. Uiteindelijk ben ik doorverwezen naar een dermatoloog. bloedwaarden laten controleren en opnieuw medicatie gekregen. De acne verdween voor een groot deel maar later veel last gehad van bekende bijwerking zoals dagelijks bloedneuzen en veel tandrot. Nu, ruim na mijn pubertijd, heb ik er altijd nog een klein beetje ongemak van. Voedsel heeft bij mij nog steeds invloed op de mate van acne zo kan ik bijvoorbeeld slecht tegen varkensvlees/jus en (pure) chocolade. mijn antwoord is: laat je door een huisarts verwijzen naar de dermatoloog maar pas goed op voor de eventuele bijwerking van (zware) medicatie

je moet natuurlijk naar de dokter die zal je wel een zalfje geven ervoor om erop te smeren

laat hem naar de huisarts gaan, deze zal hem waarschijnlijk doorsturen naar de dermatoloog, die kan een goede behandeling bieden.

Maak een afspraak met de huisarts. Waarschijnlijk wordt er een kuur en een gel voorgeschreven voor een week of twee, vier. Als het na die weken niet verminderd is, kun je een nieuwe afspraak maken met de huisarts voor een doorverwijzing naar de dermatoloog (huidspecialist).

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100