Let op: Startpagina GoeieVraag geeft geen medisch advies. De antwoorden en reacties zijn geen vervanging voor een consultatie bij een arts. Raadpleeg bij gezondheidsklachten daarom altijd een arts.

Heb ik Voedselvergiftiging? En wat doe ik eraan.

Gisteren werd ik na het eten van een hele rijpe advokado erg misselijk.
Na een brufen knapte ik op.
Vanmorgen voelde ik me kiplekker, alle kinderen in bad gedaan.
Daarna nam ik weer een advokado als ontbijt ( nog geen idee dat het daarvan kwam) en toen werd ik gelijk weer heel beroerd. Het werd echt op me gegooid zeg maar.
Nu lig ik al de hele morgen doodziek in de bank, ik heb diaree en moet steeds overgeven. Ik heb knalrode wangen en een opgezwollen buik.
Is dit misschien voedselvergiftiging?
En wat kan ik doen om me beter te voelen? Ik ben echt heel erg misselijk.

Weet jij het antwoord?

/2500

Waarschijnlijk heb je een ernstige voedselvergiftiging,raadpleeg een dokter om te voorkomen dat u een salmonella vergiftigging oploopt. In de meeste gevallen gaat voedselvergiftiging vanzelf weer over. Overgeven en diarree zijn vervelende klachten die voor uitdroging kunnen zorgen. Zorg daarom altijd dat u voldoende vocht (water) in neemt om uitdroging te voorkomen. De klachten zullen in de meeste gevallen binnen een paar dagen weer over zijn. Voor de zekerheid contact opnemen met uw huisarts is natuurlijk nooit verkeerd. De informatie op deze website dient niet ter vervanging van medisch advies van een arts. Het dient slechts ter informatie. Als de klachten aanhouden en gepaard gaan met koorts en/of bloed en slijm in de ontlasting is het aan te raden contact op te nemen met een arts. Ook als de diarree langer aanhoudt dan 3 dagen of door het vele overgeven sprake is van uitdroging is het verstandig contact op te nemen. Een veel gehoorde misvatting is dat antibiotica altijd de oplossing is voor voedselvergiftiging. Dit is in de meeste gevallen niet waar. Slechts in sommige gevallen, afhankelijk van de bacterie, zal er antiobiotica gegeven kunnen worden.

Bronnen:
http://voedselvergiftiging.org/behandeling...

Als een avocado overrijp (en glazig van structuur) is, wordt de olie ranzig. Het enige wat je er dan nog mee kan doen, behalve weggooien, is een haarmasker ervan maken. Maar ja, je hebt dus toch ranzige olie binnengekregen en daar is je maag van gaan opspelen. Niet echt een voedselvergiftiging, maar wel een soort buikgriep. Drink veel water, en slappe thee. En rust veel, dat helpt. Morgen is het weer over.

Dit klinkt meer als een allergische reactie. Bij voedselvergiftiging ben je er meestal met een dag vanaf. Het is immers uit je systeem. Als je morgen niet beter bent even langs de huisarts. Geen idee of je vaker Brufen gebruikt maar dit is niet voor dit soort klachten.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100