ik eb het gevoel dat ik weinig hoor. ook heb ik vaak jeuk in me oren. ik luister wel veel muziek enzo. heb ik nu gehoorschade?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Het klinkt alsof er oorsmeer verstopt zit in je oor. Dit sluit de gehoorgang af en zorgt ervoor dat je minder hoort en vaak ook jeuk hebt in je oor. De assistente van de huisarts kan dit nakijken en je oren eventueel uitspuiten. Hierbij wordt er water in het oor gespoten zodat de prop los komt van de gehoorgang en vervolgens komt deze naar buiten (en kun je dus ook weer goed horen). Dit doet geen pijn, het is hooguit onaangenaam. Door niet met wattenstaafjes of andere voorwerpen in je oor te peuteren kun je dit voorkomen. Wel is het zo dat het aanmaken van een bepaalde hoeveelheid oorsmeer ook erfelijk bepaald is. Tijd om even de huisarts te bellen dus! Succes!

Het risico dat je gehoorschade is er altijd, zeker als je veel muziek met koptelefoon luistert. Echter, wat jij nu beschrijft lijkt er op te duiden dat je gehoorgang een beetje verstopt zit met talg. Je huisarts kan je oren uitspuiten.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100