Wat zijn calorieën?

Wat zijn het? Hoe ziet het er uit? En wat doet het?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Een calorie ziet er niet uit. Het is namelijk geen ding, maar een maat voor de hoeveelheid energie die vrijkomt bij verbranding. Je lichaam verbrandt suikers, de open haard verbrandt hout. Beide hebben een hoeveelheid calorieën per hoeveelheid brandstof (suikerklontje/houtblok).

klik deze link http://nl.wikipedia.org/wiki/Calorie

De calorie is een verouderde eenheid voor energie of warmte. Later is het vervangen door de joule. In de voedingsindustrie gebruikt met de term de calorie nog steeds als een veel gebruikte maat voor een hoeveelheid warmte-energie. Het is dus een eenheidsaanduiding. Dus het heeft geen vorm en het doet niks. Het geeft aan.

het zijn energie. functie is een éénheid om te meten hoeveel energie wordt gebruikt in levensmiddelen.

Een calorie is de maatstaf voor de energie in levensmiddelen. Dit is uitgedrukt om te kunnen vergelijken hoeveel energie in een product zit. Ook voedingsstoffen hebben een bepaalde caloriewaarde, zo bevat 1 gram vet 9 kcal, 1 gram alcohol 7 kcal en 1 gram eiwit of koolhydraten 4 kcal. Tegenwoordig word het internationaal aangeduid met (kilo)Joules. 1 kcal staat gelijk aan 4,2 kJ. Echter praten we in de volksmond nog over calorieën.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100