Verteert geitenkaas beter als jonge hollandse kaas?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Geitenkaas is inderdaad lichter verteerbaar dan hollande koemelk kaas. Geitenmelk is makkelijker en lichter te verteren voor de mens dan koemelk. Dit komt omdat de vetzuurmoleculen in geitenmelk kleiner van structuur zijn dan die in koemelk, deze structuur is gunstiger voor de vertering in het menselijk lichaam. De gemiddelde grootte van de vetbolletjes bedraagt 3,5 µm, bij koemelk is dat 4,5 µm. Naast de vetzuurmoleculen speelt ook het melkeiwit hier in een rol. Melkeiwit bestaat uit caseïne (wat na aanzuren en stremmen kaas wordt) en serumeiwitten. De caseïne van geitenmelk heeft een fijner profiel dat dichter bij moedermelk ligt. Ook bevat het nauwelijks caseïne αS1 dat een ietwat bittere smaak geeft aan kwarkproducten van koemelk. Tevens is het aandeel ß-lacto-globuline in geitenmelk beduidend hoger en blijkt door de mens beter verteerbaar dan de ß-lactoglobuline uit koemelk.

Bronnen:
http://www.goatcheese.nl/index.php?item=go...

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100