Hét vraag- en antwoordplatform van Nederland

Het beste antwoord

Geitenkaas is inderdaad lichter verteerbaar dan hollande koemelk kaas.

Geitenmelk is makkelijker en lichter te verteren voor de mens dan koemelk. Dit komt omdat de vetzuurmoleculen in geitenmelk kleiner van structuur zijn dan die in koemelk, deze structuur is gunstiger voor de vertering in het menselijk lichaam. De gemiddelde grootte van de vetbolletjes bedraagt 3,5 µm, bij koemelk is dat 4,5 µm.
Naast de vetzuurmoleculen speelt ook het melkeiwit hier in een rol. Melkeiwit bestaat uit caseïne (wat na aanzuren en stremmen kaas wordt) en serumeiwitten. De caseïne van geitenmelk heeft een fijner profiel dat dichter bij moedermelk ligt. Ook bevat het nauwelijks caseïne αS1 dat een ietwat bittere smaak geeft aan kwarkproducten van koemelk. Tevens is het aandeel ß-lacto-globuline in geitenmelk beduidend hoger en blijkt door de mens beter verteerbaar dan de ß-lactoglobuline uit koemelk.
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
12 jaar geleden

Weet jij het beter..?

Het is niet mogelijk om je eigen vraag te beantwoorden Je mag slechts 1 keer antwoord geven op een vraag Je hebt vandaag al antwoorden gegeven. Morgen mag je opnieuw maximaal antwoorden geven.

0 / 2500
Gekozen afbeelding