Hoe kan ik een nies in de auto onderdrukken?

best gevaarlijk want door de "druk" gaat het stuur soms "mee".

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Een nies is een reflex en een reflex is een zeer snelle onwillekeurige reactie van het lichaam. Onderdrukken is dus vrijwel onmogelijk. Als je niet in een bocht zit kun je het stuur op het "moment supreme" best even loslaten als je niest. Dit voorkomt dat je aan het stuur trekt met alle gevolgen van dien.

Tong tegen je gehemelte wilt wel eens helpen.

Echt onderdrukken zal niet echt lukken. Wat ik nog wel eens doe is snel even het stuur los laten. Niet ideaal bij 165km/u maar gewoon normaal rijden kan dan bij een goed uitgelijnde auto.

je kan het stuur op het betreffende moment even losjes met 1 hand vasthouden, dan heb je minder uitwijking. (niet doen als je in een bocht zit) Toegevoegd na 1 minuut: wat ook kan helpen is om tijdelijk niet meer door je neus maar door je mond te ademen.

Je mond dicht doen en je neus ook alsof je onder water bent. Ik had een collegaatje vroeger en die deed haar mond dicht en haar neus ook als nieste. Ik heb dat ook een poos gedaan, het leek mij wel hygienisch maar moet zeggen, echt prettig is het niet. Als je gewoon niest, dan doe je uit jezelf automatisch je ogen dicht. Als je het onderdrukt, zal je dit ook doen. En je zal zowiezo een rare beweging maken als je niest. Je mond zal toch een beetje open gaan. Maar volgens mij kan je het beste gewoon vooral op de normale manier niezen. Als je het onderdrukt dan is de reden dat je moest niezen niet uit je neus verdwenen. Want het is meestal vuil wat jouw lichaam moet verlaten. Als je het onderdrukt, dan blijft het in je neus zitten. Je niest dan niet met orkaan kracht, maar met een lentebriesje...

Dit lukt bijna altijd en het kan ook bij het autorijden : Druk met jou duim en wijsvinger jou neusvleugels dicht en de drang om te niezen gaat weg . Toegevoegd na 2 minuten: En doe dit ongeveer 20 /30 sec en laat dan los . Voel je de nies toch weer opkomen dan nog weer eenmaal herhalen .

Kijk in vel licht. De zon bijvoorbeeld, of een lamp. Natuurlijk niet minuten dat je vervolgens verblind bent, maar gewoon ff snel. Dit werkt echt.

Het puntje van je tong achter je voortanden leggen en vervolgens langs je verhemelte richting keel bewegen. Klinkt gek maar werkt echt ! Misschien twee keer doen maar je zal het merken dat de prikkel verdwijnt.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100