Door alle hectiek vandaag vergeten aan de arts vragen: Als je eierstokken worden verwijderd ben je direct daarna dan in de overgang?

Of moet je lichaam er eerst een beetje aan wennen of zo iets?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Je bent dan vrijwel direkt in de overgang omdat je dan oa geen oestrogeen meer aanmaakt. Dit kan vervelende gevolgen hebben zoals opvliegers. Waarschijnlijk hebben ze in jou ziekenhuis ook patientenfolders die meer informatieverschaffen en vaak kun je daar ook uitgebreid met iemand praten over het hoe en wat.

Bronnen:
http://www.leerwiki.nl/Waarom_en_gevolgen_...
http://www.vumc.nl/afdelingen/patientenfol...

Dat is inderdaad een goeie vraag aan je arts, zodat je weet waar je aan toe bent. Gezien je leeftijd hoefde je niet lang te wachten op je overgang. Maak je hier niet te ongerust over congoleo, je zou het donderdag eventueel kunnen navragen Ik was 50 toen ik in de overgang kwam, dat is nu 3 jaar...

Als het zo zou zijn, eierstokken verwijderen, gaan ze je inlichten over alle gevolgen. En ook daar is weer medicijnen voor als dat nodig zou zijn, zodat je er weinig van hoeft te merken.

In de "overgang" raken betekent niets anders dan dat je normale oestrogeenproductie (geslachtshormonen), niet meer plaats vindt door je eierstokken. Die stoppen te functioneren. In plaats daarvan produceren je bijnieren androgenen, die in vet door aromatase worden omgezet in oestrogenen. verwijdering van de eierstokken betekent dus dat per direct de overgang intreedt.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100