Wanneer iemand die een bijv WW of bijstandsuitkering heeft ziek wordt wie doet dan de begeleiding in het kader van de Wet Verbetering Poortwachter?

Toegevoegd na 10 uur:
en wanneer iemand met behoud van uitkering ergens gaat werken wie is dan verantwoordelijk voor WvP?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Met een Bijstandsuitkering is de Wet Verbetering Poortwachter niet van toepassing: je hebt geen werkgever, en er kan ook geen WIA-keuring volgen na 2 jaar ziekte, omdat je daar niet voor verzekerd bent. De poortwachtersfunctie is er dus niet. Wél zal de sociale dienst eventueel een (bedrijfs)arts inschakelen bij langdurige ziekte, of als iemand zegt niet te kunnen werken wegens ziekte. In bepaalde gevallen kan dan een vrijstelling van de arbeidsverplichting en sollicitatieplicht worden gegeven. Ook een reïntegratietraject is mogelijk, dit koopt de sociale dienst dan in bij een extern bedrijf. Vanuit de WW kun je je ziek melden. Je komt dan in de ziektewet, en dat betekent dat het UWV haar functie net zo uitoefent als wanneer je vanuit werk in de ziektewet terecht komt.

De uitkeringsinstantie doet dat dan.

Beste Zomaar, De WW gaat na 13 weken over in een ziektewet-uitkering (ZW). De medische dienst van UWV neemt dan de re-integratie naar werk over. Dat blijft ook zo als je naast de ZW gedeeltelijk gaat werken. Actuele informatie over re-integratie in de ZW vind je hier: http://bit.ly/eP79Pd. Met vriendelijke groet, Robert UWV Webcare Team www.uwv.nl/webcare

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100