Zou het mogelijk zijn dat mijn oogkleur nog gaat veranderen?

Ik heb nu namelijk grijs/groen/blauwe ogen, en ik vroeg me af of dit ooit 1 kleur gaat worden. (ik ben 16)

Weet jij het antwoord?

/2500

In principe staat je oogkleur al vrij vroeg in je leven vast. In de eerste jaren wil er nog wel wat veranderen, maar op je 16e zal er geen grote verandering meer optreden. Wel kan de kleur onder invloed van de zon wat veranderen, maar dat trekt weer weg als je een tijdje minder zon ziet. Net zoals met je huid eigenlijk!

Deze vraag is al eerder gesteld, maar omdat dat al twee jaar geleden is, zal het niet zo'n probeem zijn. http://www.goeievraag.nl/vraag/kleur-ogen-veranderen.6888 De meningen verschillen dus. Jammer genoeg wordt er bij de antwoorden nergens een betrouwbare bron gegeven. Hier is een soortgelijke vraag beantwoord door: Anne de Pagter, kinderarts in opleiding. Zij zegt dat het niet kan. http://www.willemwever.nl/vraag_antwoord/het-menselijk-lichaam/kan-de-kleur-van-je-ogen-veranderen-als-je-al-7-bent

Ik denk het niet, wel dat de ene kleur meer uitkomt op en bepaald moment dan de andere kleur. Als je bv bepaalde kleur kleding aan hebt of juist gebruind bent in de zon, kan de kleur van je ogen groener of grijzer lijken. best leuk toch, om daarmee te experimenteren.

Je kleur verandert niet zo snel maar je kan wel kleur lenzen nemen. dat zijn lenzen die je ogen de kleur geven die jij wil.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100