Kan ik nu last hebben van fotofobie?

Als ik op de computer zit of de zon schijnt in me gezicht heb ik altijd z'n pijn aan me ogen. Ook na even kijken op een computerbeeld met normaal licht krijg ik hoofdpijn. Dan zet ik hem donkerder en dan gaat het wel. Zelf als er een zonnen scherm naar beneden is, z'n dunne en de zon schijnt er door heen heb ik er zelf last van. Kan dit fotofobie zijn of ligt het ergens anders aan? Ga altijd optijd naar bed dus moe ben ik niet.

Toegevoegd na 16 uur:
heb wel last van familiaire hemiplegische migraine

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Dat zou kunnen. Fotofobie is een extreme, vaak pijnlijke overgevoeligheid aan alle vormen van licht, waardoor de gezichtsscherpte sterk kan verminderen en soms ook letterlijke verblinding op kan treden. Fotofobie is een zichtaandoening en wordt gekaderd binnen de visuele aandoeningen. Lichtschuwheid komt relatief veel voor bij goedziende en slechtziende mensen en kan men op drie manieren situeren: •Als aandoening op zich •Als nevenverschijnsel of symptoom van een andere (al dan niet oog-) ziekte. •Als nevenwerking van medicatie Ga naar de huisarts en vraag een verwijzing naar een oogarts voor onderzoek en een eventuele behandeling.

Bronnen:
http://robyntje.webs.com/wat.htm

Het lijkt erop dat je ogen overgevoelig zijn voor licht. Ik heb dat vroeger ook gehad met mijn contactlenzen. Die droeg ik om geen bril te hoeven dragen, maar vervolgens moest ik een zonnebril op omdat het licht van een kaarsje of van de zon buiten terwijl ik binnen zat al te fel voor mij was. Probeer maar eens of je met een zonnebril even geholpen bent, al is het maar voor dit weekend. Ga eens na hoe het zou komen dat je ogen overgevoelig zijn en als je er niet uitkomt bespreek het dan maar met je huisarts. Beterschap :-)

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100