zouden sociale vaardigheden je intelligentie op een positieve manier kunnen beïnvloeden?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Sociale vaardigheden brengt je in contact met zoveel mensen waarmee je informatie uitwisselt die jou tot groei en ontwikkeling kunnen prikkelen, zowel in kennis intelligentie als emotionele intelligentie. Hersenen die geprikkeld worden met nieuwe informatie, reageren daarop en doet wat met alle nieuwe info. Het breidt de mogelijkheden uit.

Jezeker! Denk maar eens hoe een sociaal vaardig iemand zich overal binnen praat en zo te maken krijgt met allerlei verschillende situaties en bijeenkomsten waar tonnen aan info ter sprake komen. Moet hij natuurlijk wel al beschikken over enige kennis en interesse. Alle nieuwe onfo die hij op doet opent weer nieuwe deuren.

Met intelligentie werd van oudscher bedoeld: je intelligentie quotiënt, dus je IQ. Dat is een getal gebaseerd op de mate waarin je in staat bent kennis te verwerven. Je sociale vaardigheden staan hier vrijwel los van. In de praktijk bleek dat intelligente mensen (dus met een hoog IQ) soms helemaal niet succesvol waren in het leven. En andersom, mensen met een laag IQ bleken soms zeer succesvol te zijn. Er is toen meer aandacht gekomen voor de 'zachte' kant van intelligentie, namelijk je Emotionele intelligentie, of EQ. Of je succesvol bent hangt dus af van de combinatie van je IQ en je EQ. Kort gezegd: van je intelligentie en de manier waarop je die kunt inzetten. Sociale vaardigheden maken je dus niet intelligenter, maar wel efficiënter. Je sociale vaardigheden stellen je in staat om je intelligentie optimaal in te zetten en jezelf te profileren. Toegevoegd na 49 minuten: In berband met de discussie bij een ander antwoord. De definitie van intelligentie is: "eigenschap dat je moeilijke dingen gauw begrijpt" (zie bron 3) Door te leren wordt je dus niet intelligenter, maar heb je wel meer parate kennis.

Bronnen:
http://nl.wikipedia.org/wiki/Emotionele_in...
http://nl.wikipedia.org/wiki/Intelligentiemeting
http://www.woorden.org/woord/intelligentie

Jazeker, Het eerste dat in mij opkomt is: Als je goed kunt omgaan met anderen kun je veel leren van die mensen. Als je niet goed met iemand omgaat word je meer op afstand gehouden. je leert veel van het leven via een lijdensweg en meer gevoelsmatig. Ga je goed met elkaar om en is er een klik, dan wissel je informatie uit over jullie gezamenlijke interesses, dus het draagt zeker bij aan je intelligentie op die manier. Bovendien wordt je uitermate intelligent in het met mensen omgaan op zich... je realiseert je van "Goh als ik zo doe reageert iemand zo, en als ik zo doe, zo"> daar leer je van en dat kun je weer toepassen bij anderen waarbij e weer nieuwe dingen tegenkomt. Zo je dus al niet intelligent wordt van gezamenlijke interessen en andere interacties tussen twee mensen, leer je dus zeker op zich al van hoe je steeds beter met mensen om gaat, en das een heel belangrijk soort intelligentie, daar kan geen papiertje tegenop!!!

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100