Buikholte echo..waarom en daarna?

Moet totaal onverwacht een buikholte echo laten maken en a.s donderdag al..ben er zo van geschrokken dat ik weer van alles vergeet te vragen.
Mijn buikwand staat super strak en is links behoorlijk gevoelig.ik heb geen krampen of zo...zie er wel uit alsof ik 5 maanden zwanger ben.. Dokter had het over mogelijke uitstulpingen aan de dikke darm wand die kunnen knappen en dat zou gevaarlijk zijn, vandaar de haast.. ook noemde ze een vergrote lever zonder er op door te gaan..en ook had ze het over de eileiders en ontstekingen aan de dikke darm.. krijg ook een heel uitgebreid bloed onderzoek..het was zoveel info dat ik het even niet meer wist en zo naar huis ben gegaan. Ben nu even van slag want ben familiair belast door darmkanker.... kent iemand deze symptomen uit eigen ervaring en kan me wat vertellen over de mogelijke oorzaken en geneeswijzen?

Toegevoegd na 1 dag:
Ik weet al meer.. ik heb een tumor in de buik van 11 cm doorsnee.. en een cyste op de eierstok.. of het ene met het ander te maken heeft is nog onbekend.. de tumor kan littekenweefsel zijn van mijn baarmoederoperatie maar ook lympheklierweefsel.. als dat laatste het geval is dan bestaat een reëele kans dat ik eierstokkanker heb..dat de cyste dus kwaardaardig is..is het anderweefsel dan is dekans op kanker nog 2%..
Maandag moet ik naar de gyneacoloog en wordt er uitgebreider bekeken..ik heb helemaal van de kaart..
word waarschijnlijk direct opgenomen en moest gelijk stoppen met werken...dit is zo ontzettend akelig..

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Dat onderzoek wordt nu juist gedaan om een diagnose te kunnen stellen. Dat betekent meteen dat je vraag voor ons niet te beantwoorden is. De vraag is namelijk voor je dokter al niet te beantwoorden. De dokter ziet de symptomen die je beschrijft, en wellicht nog wat meer. En ze kent jouw geschiedenis. Als ze met die informatie zou weten wat er aan de hand was, zou ze je direct kunnen doorsturen naar de juiste specialist. Maar dat kan ze kennelijk niet zien. Vandaar dat onderzoek: eerst maar eens kijken wat er nu aan de hand is. Is het inderdaad een uitstulping aan de darm? Heeft het met de lever te maken? Eileiderontsteking? Andere ontsteking? Teveel om op te noemen. Vandaar dus deze echo. En vandaar dat bloedonderzoek, want dat geeft uitsluitsel over ontstekingen en over de toestand van je lever. Ik ben bang dat er op dit moment niets is dat we er verder over kunnen vertellen. Hoe ongerust je je ook maakt. Sterkte met de komende onzekere dagen!

Met een echo kunnen ze alles goed bekijken en dan pas de diagnose stellen. Ze maken nu even haast om het knappen te kunnen uitsluiten want dan ben je nog verder van huis. www.umcutrecht.nl/.../echo-buik-en-IMT.htm op deze site staat een heleboel informatie. Kan me voorstellen dat je geschrokken en overrompeld bent, maar heb je nog wel een folder meegekregen welke voorbereiding je moet treffen voor de echo. Dan maar even goed door de molen niet leuk maar wel noodzakelijk. Sterkte Toegevoegd na 3 minuten: ik heb de link gekopieerd maar werkt schijnbaar niet, ik heb gekeken onder google waarom buikholte echo.

Geweldig van je arts dat ze je zo snel doorstuurt.Ik neem aan dat ze van je familiegeschiedenis weet ? Ze wil geen enkel risico nemen. Maar er zijn veel meer aandoeningen/syndromen in de buik dan kanker.PDS (prikkelbare darm Syndroom) komt heel veel voor en kan ook de klachten geven die jij opnoemt.Het is een onschuldige aandoening die wel heel vervelend kan zijn.Je schrijft niets over je ontlasting of over hoe lang je deze klachten al hebt.Als je ontlastingspatroon veranderd is kan dat wijzen op een probleem met je darmen. Aan de linkerkant ligt je dikke darm,het zou best kunnen dat er een ontsteking zit zonder dat dit meteen ernstig hoeft te zijn. Een vergrote lever hoeft niks te betekenen. (heb ik ook,geen probleem) Een uitgebreid bloedonderzoek is ook heel normaal. Ik noem nu alleen de onschuldige dingen wat het zou kunnen zijn.Ernstigere dingen zul je je zelf al wel in je hoofd halen.Probeer je niet teveel zorgen te maken,(gemakkelijker gezegd dan gedaan) er zijn echt legio dingen die jouw klachten kunnen veroorzaken. Ik ben zelf actief op een forum voor darmaandoeningen en lees veel verhalen van mensen met de meest uiteenlopende klachten,veel zijn bang voor darmkanker maar gelukkig is het meestal iets heel anders. Je bent van alles vergeten te vragen,wat let je om het alsnog te doen ? Morgen direkt bellen en stellen die vragen,ze zal het heus begrijpen. Ik wens je heel veel sterkte en ik hoop dat ik gelijk heb. (Niet uit arrogantie maar omdat het dan goed nieuws is voor jou.)

het zit ook bij mij in de familie,maar dan niet darmkanker maar darmziektes...ik heb toen ook een onderzoek gehad omdat ik die klachten ook had....ik had heb last van darmkoliek,die er ook voor zorgt dat soms eten niet goed door loopt en ik dus verstoppingen krijg die ervoor zorgen dat alles aan die kant op gaat zetten...ik ben toen behandeld en hebben ze mijn darmen leeg gemaakt en toen kwam er weer rust en werd mijn buik weer slanker...nu moet ik het gewoon bijhouden en oppassen met bepaalde voedingen...oftewel het hoeft niet meteen darmkanker te zijn

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100