Hoe kun je voorkomen dat jonge ouders niet kwaad worden als je niet langs komt ivm koortslip?

Een goede vriendin van mij is net bevallen, ikzelf heb net een miskraam gehad.
Momenteel heb ik een koortslip mijn zusje is hieraan 25 jaar terug overleden (was toen 2 weken oud)
Ik wil dus nu niet op kraam visite.
Mijn vriendin is nu kwaad op mij, dat ik jaloers ben op haar geluk, dat ik het haar niet gun, dat het confronterend is voor mij ivm miskraam etc. Dit is dus ABSOLUUT niet het geval, ik wil gewoon geen doden op mijn geweten hebben.
Nu weet ik dat niet iedere baby sterft door herpes, maar veiligheid voor alles, helemaal als je op de hoogte bent van de gevaren.
Hoe kan ik haar nou overtuigen dat het niets met misgunnen etc. te maken heeft?
Mijn moeder heeft indertijd het hele verhaal van zich af geschreven, maar om zulke persoonlijke verhalen aan iemand te laten lezen gaat me ook wat ver.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Het staat zelfs in het boekje van het consultatiebureau dat je heel erg op moet passen met koortslip.. Maar weet je wat ik denk? Ik denk dat ze nu een soort van wandelende (of liggende) hormonenbom is. Sommige pasbevallen vrouwen kunnen heel kattig en boos reageren op bepaalde dingen waar ze normaalgesproken begrip voor hebben. Waar ik in mijn kraamtijd allemaal niet pissig over ben geweest.... het waren de mafste dingen ;) Gelukkig was dit vrij snel weer normaal, haha. Laat dit onbegrip maar gewoon even rusten en spreek het op een ander moment uit.. als ze dan nog geen begrip heeft hiervoor, zou ik het jammer voor haar vinden dat ze zo kortzichtig denkt en het verder naast je neer leggen. Jij handelt hartstikke goed, ze mag blij zijn met zo'n goede vriendin die haar verantwoordelijkheden neemt ten opzichte van haar baby! Oh en natuurlijk hoef je dat persoonlijke verhaal niet te laten lezen, kom op zeg, net of je jezelf moet verontschuldigen? Niet doen hoor, niet over je eigen grenzen heen gaan omdat je vriendin iets niet wil begrijpen!

"Ik gun het jullie zo met de nieuwgeborene dat ik absoluut niet een risicofactor wil zijn door mijn bezoek! Graag, wil ik jullie nieuwe familielid begroeten via de webcam! Wanneer is het een goede tijd (als de baby niet slaapt) om een afspraak te maken via Skype?"

http://baby-op-komst.nl/209/gevaar-koortslip.html Print dit maar eens uit en laat het aan je vriendin lezen (laat iemand anders het meenemen om het aan haar te geven). Dan komt ze hoogstwaarschijnlijk wel op andere gedachten. Sterkte met de situatie.

Als iemand zo zou reageren zou ik persoonlijk al niet eens meer zin hebben om daar heen te gaan maargoed... Tja.. als zij haar eigen waarheid er van maakt word het natuurlijk lastig misschien had ze zich er erg op verheugd dat jij langs zou komen en doordat dat nu even niet gaat zoekt ze een reden om boos op je te zijn je zou haar na een paar dagen nog een keer op kunnen bellen en vragen hoe het met de kleine gaat en een afspraak maken over een paar dagen/weken als het beter met je gaat zo ziet ze dat je toch wel langs wil komen. Mocht ze je nou niet meer aan te telefoon willen spreken zou je natuurlijk altijd nog een email of een brief kunnen sturen, veel succes!

Toen ik 'op mijn kraambed' lag, is er een aantal dagen geweest dat alles, maar dan ook echt ALLES verkeerd viel bij mij. De hormoonhuishouding was totaal van slag - realiseerde ik me achteraf. Het zou kunnen dat je vriendin daar uitgerekend nu ook last van heeft (had) en dat mede daardoor jouw voorlopige afzegging helemaal verkeerd wordt begrepen. Goede vriendinnen komen er uiteindelijk samen wel uit, zou ik denken. Laat haar maar een paar dagen met rust, neem voldoende tijd om te genezen van je koortslip en leg het haar uit wanneer de rust is wedergekeerd. Ik kan me niet anders voorstellen dan dat ze het volledig zal begrijpen. Beterschap en sterkte!

Misschien kun je de kraamzuster inschakelen om het haar uit te leggen?

Een goede vriendin, met de nadruk op goede, zal toch begrijpen als je het even kort uitlegt waarom je niet op kraamvisite wilt komen juist ter bescherming van haar baby. Verder weet ik wel dat als je geen contact maakt met de baby, dus niet optilt en vooral niet knuffelt, een visite op zich natuurlijk geen kwaad kan. Maar dat is natuurlijk je eigen keuze en goed recht en ik vind de reactie van je vriendin wel merkwaardig. Ik neem aan dat ze ook van jouw miskraam weet, van een goede vriendin zou ik ipv een negatieve reactie ook wat medeleven naar jou en je man vanzelfsprekend vinden.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100