Let op: Startpagina GoeieVraag geeft geen medisch advies. De antwoorden en reacties zijn geen vervanging voor een consultatie bij een arts. Raadpleeg bij gezondheidsklachten daarom altijd een arts.

Hoe bouw je een gameverslaving af?

Beste, ik game voor mijn gevoel veel te veel, en wil er eigenlijk vanaf, alleen lukt dat niet, weet iemand hoe ik dit kan afbouwen?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Eigenlijk had ik een andere vraag verwacht, namelijk : hoe kom ik van mijn gameverslaving af ? Je wilt gewoon van je gameverslaving af en dan maakt het toch niet uit hoe ? Vergelijk het eens met alcohol- en sigarettenverlaving. Als je van alcohol af wilt, is er niemand die tegen je zegt : maandag mag je er 5 minder drinken dinsdag mag je er 10 minder drinken woensdag mag je er 17 minder drinken Of roken Vandaag mag je er x roken morgen mag je er 5 minder roken overmorgen mag je er 8 minder roken enzovoort. Dat kan toch niet ? Als je wilt stoppen, dan Cold Turkey : van het ene moment op het andere niet meer drinken/gokken/gamen. Wat je wel kun doen is er naar toe leven. In gedachten en met anderen er over praten. En heel sterk blijven en niet toegeven. Jezelf een doel stellen, bijvoorbeeld 4 weken niet spelen, en daarna je realiseren dat je dat gehaald hebt, dat je het kunt.... Succes !

Ik heb dat probleem ook je moet met mate spelen elke dag 1 uur en dan na het uurtje de Xbox/Ps3/pc gelijk uitklikken. Niet denken maar nee anders krijg ik mn punten niet gewoon uitdoen. Straks kom je iets tegen van ooh dat kan ik wel snel doen, en dit en dat zo blijf je dan bezig.

Kookwekker zetten en je eraan houden.. zo blijft je gaming experience een stuk verrassender !

Ik ben niet gameverslaafd, maar om te testen heb ik wel eens een hele week geen games gespeeld. Ik denk dat je eerst is moet proberen om een dag geen games te spelen, en dan steeds langere periodes. Daarnaast is een kookwekker ook wel een goed idee! Maar doe vooral wat jouw het beste lijkt. Succes!

Breng de spelcomputer naar een standvastig familielid( die hem jou niet eerder terug geeft) voor 5 dagen. Plan in die week leuke activiteiten met vrienden of iets anders. Haal hem dan zaterdag op en breng hem zondagavond weer terug.

tijdschakelaar instellen en tussen stroomtoevoer en computer zetten. zorgen dat je andere dingen omhanden hebt ook, en pas als je dingen hebt gedaan die je je hebt voorgenomen pas achter de computer kruipen. afbouwen lijkt me steeds weer een mogelijkheid om je er niet aan te houden dus zou wat strenger voor mezelf zijn, maar dat is natuurlijk persoonlijk. (gewoon cold turkey dus eigenlijk: zoveel tijd krijg je van jezelf, en daar moet je het gewoon mee doen)

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100