Graag tips voor iemand met vitamine D tekort?En wat is de oorzaak hiervan?

Graag tips voor iemand met vitamine D tekort en wat is de oorzaak hiervan?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

„Ruwweg 90 procent van onze vitamine D wordt bij de blootstelling aan zonlicht in onze huid aangemaakt. Maar tijdens de wintermaanden zijn de zonnestralen in noordelijke klimaten niet krachtig genoeg om de synthese van vitamine D in werking te stellen. Wat het nog erger maakt, is dat bijna niemand van middelbare leeftijd of ouder de 10 procent vitamine D binnenkrijgt die hij uit zijn voeding zou moeten halen. ” Het Amerikaanse Nationaal Gezondheidsinstituut geeft daarom het advies dat in de noordelijke luchtstreken vooral mensen van boven de 50 tijdens de winter voor meer vitamine D moeten zorgen door bijvoorbeeld vette vis te eten en levertraan of vitamine D-supplementen in te nemen. Maar hierbij mogen niet de 2000 internationale eenheden, 50 microgram, per dag overschreden worden.

Bronnen:
http://www.tuftshealthletter.com/

Je hebt zo'n pilletjes waar vitamine d in zit mss kun je dat aan je huisarts vragen

de oorzaak kan zijn: te weinig (in de) buiten-lucht te veel bedekkende kleding dragen in de voeding (boter bijv) tekort aan vitD aanvulling kan zijn: meer naar buiten en vitamine en voeding beter op orde krijgen. Toegevoegd na 1 minuut: Vitamine D3 komt o.a. voor in boter, eieren, plantaardige oliën, sommige vette vissoorten en in met vitamine D verrijkte voedingsmiddelen (o.a. levertraan en bepaalde margarines). Mogelijke oorzaken (o.a.) - tekort aan vitamine D in de voeding (dit is in de Westerse wereld alleen het geval bij zeer eenzijdige voeding) - verminderde vitamine D-opname (- malabsorptie) in de darm (bijv. bij langdurige diarree)

Ik neem aan dat de persoon een recept voor vit D van de huisarts heeft gekregen? Er zijn verschillende factoren waardoor iemand vitamine D tekort heeft en het komt in Nederland vaak voor. ongeveer 30 tot 50% van de mensen hier in Nederland heeft een vit D tekort. De oorzaak is te weinig zon,maar ondanks de zon kan ook de overgang een grote rol spelen in het tekort.

Van davitamon heb je vitamine d druppeltjes voor keline kinderen 5 druppels is al goed voor 100% en zelfs ik vind het lekker!!

Vitamine D wordt in de huid gevormd onder invloed van zonlicht. De vitamine komt o.a. voor in boter, eieren, plantaardige oliën, sommige vette vissoorten en in met vitamine D verrijkte voedingsmiddelen (o.a. levertraan en bepaalde margarines). Mogelijke oorzaken voor een tekort zijn o.a. - tekort aan vitamine D in de voeding (dit is in de Westerse wereld alleen het geval bij zeer eenzijdige voeding) - verminderde vitamine D-opname (- malabsorptie) in de darm (bijv. bij langdurige diarree of een darm-aandoening) Mogelijke behandelingen van vitamine D-tekort (o.a.) (1) behandeling van de onderliggende darm-aandoening. (2) aanvulling van het vitamine D-tekort met vitamine-D-preparaten. (3) behandeling van de verschijnselen. NB. Vitamine D mag niet onbeperkt worden gebruikt vanwege het gevaar van te hoge calcium- en fosfaatgehaltes van het bloed.

Bronnen:
http://www.consumed.nl/ziekten/1321/Vitami...

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100