Waarom maakt men zich zo druk over een brand waar asbest vrij komt?

Asbest is gevaarlijk ja. Maar ik ken zelf een paar brandweermannen die zelf roken als een ketter. Wat is nu slechter, een brand eens in de zoveel tijd of dagelijks 20 peuken?

Weet jij het antwoord?

/2500

Omdat er een aangetoond oorzakelijk verband is tussen het inademen van asbestdeeltjes en het krijgen van kanker. Terwijl er genoeg mensen zijn die hun hele leven roken maar geen kanker krijgen. Het risico is dus vele malen groter.

Asbest is heel wat schadelijker dat roken. Daarbij is het niet alleen schadelijk dichtbij de brand maar ook verderop. Daarbij is roken iets waar je zelf voor kiest. De meerderheid van de Nederlandse bevolking kiest er inmiddels voor om zich niet meer langzaam te vergiftigen. Dat compenseren met extra asbest in de lucht lijkt me dan toch behoorlijk overbodig.

Een brand waar asbeststofdeeltjes vrij komen is levens gevaarlijk,als je de stofdeeltjes binnen ademd kan je longkanker krijgen.Roken is ook al ongezond,je kan er ook longkanker van krijgen maar de kans daarop is iets minder zeker dan bij asbest.

Misschien omdat asbest met grotere hoeveelheden tegelijk in je longen komt?

Asbest is zo erg dat bijna iedereen die ooit in aanraking met asbest deeltjes is gekomen zal sterven aan longkanker. Dus als bij al 1 brand veel asbest vrij komt heb je zonder bescherming een kans op overlijden door asbest. Daar kan een paar jaar roken niet tegenop ;) Maar ik betwijfel wel of er zoveel asbest bij een brand vrij komt hoor.... Het is niet voor niets 1 van de beste onbrandbare materialen.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100