Waarom wordt er altijd zo negatief gesproken over mensen met autisme?

Paar weken geleden was er zelfs bij undercover in Nederland een topic over. Mensen zouden zelfs het kind niet hebben genomen als ze het geweten hebben en die Alberto zette autisme zo neer dat het een ernstige ziekte was.

Weet jij het antwoord?

/2500

Onbekend maakt onbemind. Over autisme is nog veel te weinig bekend, autisme komt ook vaak enkel in beeld als er iets ernstig is gebeurd of men herkent een persoon direct omdat het autisme zo sterk aanwezig is dat het persoon geheel in zich zelf is gekeerd.

Autisme wordt pas moeilijk als je weet dat iemand autisme heeft, want daar moet je dan wat rekening meehouden,meegaan in de planning van de autist,respect blijven houden als de autist eens over de rooie gaat,en de wereld niet begrijpt (ik heb een dochter met PDD-NOS). Als buitenstaander niet wetende is het een stuk makkelijker,wordt het gewoon als lastig,irritant,en vreemd gedrag gezien,en wordt daarom vermeden,en soms als pispaal gebruikt.

Ik denk dat je hier mensen/kinderen met een stoornis in het autistisch spectrum bedoelt. Dit omdat ouders een écht autistisch kind direct herkennen. Met zo'n kind is het namelijk niet mogelijk om contact te krijgen, het zal je niet eens aankijken. Een autistische stoornis is er in heel veel gradaties en ze zijn heel verschillend. Er lopen zelfs heel veel mensen rond die niet eens weten dat ze het hebben, omdat er nooit veel naar gekeken werd, sterker nog, het was nooit zo bekend. Tegenwoordig legt men al snel de link als een kind de inherente symptomen begint te vertonen omdat er inmiddels meer over bekend is en er veel onderzoek naar gedaan wordt. Die mensen die autisme in een negatief daglicht stellen, die kletsen mee met de meute die ook geen benul heeft en zich er nooit in verdiept hebben.

Het genoemde programma heb ik niet gezien, maar het is natuurlijk een lachertje om autisme als ernstige ziekte te bestempelen... het is geen ziekte, maar een aangeboren beperking in de hersenen. Waarom er zo vaak negatief over wordt gesproken is, denk ik, omdat mensen met een "milde" vorm van autisme (daar ga ik even vanuit, de niet milde autist zie je vrijwel niet in de maatschappij) "vreemd" zijn in de ogen van anderen. Geregeld reageren ze onvoorspelbaar en anders dan anderen. En dat maakt voor velen de omgang met deze mensen "eng", zeker als je absoluut niet weet wat "mild" autisme is (met mild bedoel ik alle vormen van ASS: autisme spectrum stoornis). Voor een groot deel van de mensheid is: wat ik niet ken is raar en een afwijking, dus daar wordt dan negatief over gesproken. En dan druk ik me zeer zacht uit, want ik bedoel ver- en vooroordelen, soms niet "alleen maar" in woorden maar ook in daden. Mijn zoon heeft het syndroom van Asperger; hij heel veel ervaring met totaal onbegrip, negatieve benadering, gepest, getreiter, zelfs heftig lichamelijk geweld is hem aangedaan. Alleen maar, omdat hij op bepaalde gebieden anders reageert dan anderen. Hij is een prachtig oprecht en eerlijk mens, net zoals vele autisten die ik ken.

Omdat mensen met autisme vaak ook een andere handicap hebben. Ook kunnen ze moeilijk contact maken en dus niet uitleggen wat er aan de hand is. Dit weet ik omdat ik zelf autisme heb

Ik begrijp wellicht waarom je dit vraagt, eigenlijk wordt autisme als scheldnaam gebruikt, het is naast de goede antwoorden van mijn voorgangers op jou vraag. Het is mode om mensen die iets (wat dan ook)mankeren om heel sociaal verantwoord(dat denken ze)hokje te verdelen, dit keer is het autisme andere keer is het slechtziendheid, kreupel lopen door een klompvoet, de meeste mensen kennen de negatieve kant van een beperking. Dat komt doordat mensen een beperking zien, inplaats van een uitdaging van het leven. Mensen die niet iets mankeren kunnen dat niet begrijpen(ook een beperking lijkt me). Het is ook een vorm van pesten maar dan op de televisie.

Het is inderdaad apart... Maar zoals anderen al zeiden worden altijd de niet gemiddelde personen in hokjes geplaatst en gediscrimineerd. Ik denk dat het bij heel veel mensen ook voortkomt uit onwetendheid, ze weten niet wat het inhoud en hoe ze er mee om kunnen gaan. Vaak zeggen mensen ook maar wat om wat te zeggen te hebben, ze komen natuurlijk heeel stoer over door zo te schelden en negatief te doen (niet dus alleen hebben ze het jammer genoeg zelf niet in de gaten).

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100