Hand gebroken. Wat zijn mijn rechten/plichten met betrekking tot vervangend werk als werknemer bij een schildersbedrijf?

Ik ben vorige week vrijdag gevallen met mijn scooter, toen ik op weg was naar mijn werk, en heb daarbij mijn hand gebroken, Ik ben schilder, en volgens de arbo arts kan ik gewoon vervangend werk doen.
Ik zit in het gips, en mijn baas was eigenlijk alleen bezorgd of het mijn werkhand niet was.
Vandaag kreeg ik van de arbo arts te horen dat ik vervangend werk moet gaan doen zoals schuren.
ik mag geen autorijden, dus word ik opgehaald en thuisgebracht.
Gezien de pijn, en de korte tijd na het ongeval ben ik van mening dat ik minstens rust moet houden tot ik volgende week vervangend gips en een controle foto gehad heb,
is er iemand die hier verstand van heeft?
alvast bedankt

Weet jij het antwoord?

/2500

Ben je het niet met het advies eens, dan kun je daar bezwaar tegen maken bij het Uitvoeringsinstituut WerknemersVerzekeringen (UWV).

Bronnen:
http://www.gezondheidsnet.nl/beter-aan-het...

Ga naar je huisarts, laat je onderzoeken en geef aan wat je er zelf van vindt. Ga met zijn/haar schriftelijke (!) advies naar de arboarts. Die hoort rekening te houden met het advies van je arts. Laat ze anders ook even telefonisch overleggen. Tegen het advies van de arboarts in niet aan het werk gaan kan als werkweigeren worden gezien, dus zorg dat hij meegaat in het advies van je huisarts.

U zult het passend werk moeten accepteren, geeft u geen gehoor aan de oproep kan dat gevolgen hebben voor uw uitkering. Overleg met uw werkgever of deze passend werk heeft en hoe te handelen met overmatige pijn etc.. Bezwaar maken tegen de beslissing van de arbodienst is niet mogelijk zolang je niets op schrift hebt, een second opinion kan men altijd aanvragen echter dien je tot die tijd met je baas te overleggen wat passend werk is en dat uit te voeren.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100