Hét vraag- en antwoordplatform van Nederland

Kan er al bij 14 dagen gebruik van 2x20 mg / per dag gebruik van Oxycontin of andere opioïden sprake zijn van ontwenningsverschijnselen?

Bij het staken van het gebruik van een dergelijke lage hoeveelheid van Oxycontin of een vergelijkbaar middel, kan er dan al sprake zijn van ontwenningsverschijnselen?

Ik begrijp uiteraard dat dit van persoon tot persoon zal verschillen en van meerdere factoren afhangt, maar is er een indicatie te geven?

Verwijderde gebruiker
12 jaar geleden
1.1K

Heb je meer informatie nodig om de vraag te beantwoorden? Reageer dan hier.

Antwoorden (1)

Oxycontin (oxycodon) kan jarenlang gebruikt worden bij pijn. Als u dit middel gedurende meerdere weken gebruikt, is er een kans dat uw lichaam er gewend aan raakt. U mag dan niet plotseling stoppen met oxycodon. Om ontwenningsverschijnselen te voorkomen, kunt u beter geleidelijk met oxycodon stoppen.

Neem contact op met uw arts als u last krijgt van een van de volgende ontwenningsverschijnselen: onrust, diarree, hartkloppingen, loopneus, niezen, kippenvel, koorts, zweten, rillen, gapen, verlies van eetlust, misselijkheid en maagkrampen.

Bij twijfel kunt u ook altijd contact opnemen met uw arts.
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
12 jaar geleden

Weet jij het beter..?

Het is niet mogelijk om je eigen vraag te beantwoorden Je mag slechts 1 keer antwoord geven op een vraag Je hebt vandaag al antwoorden gegeven. Morgen mag je opnieuw maximaal antwoorden geven.

0 / 2500
Gekozen afbeelding