Is het wel gezond om 5/6 uurtjes per nacht te slapen?

Weet jij het antwoord?

/2500

Een goede nachtrust bestaat uit circa 8 uur. Wat iemand "nodig" heeft verschild per persoon. De een heeft aan vier uur slaap genoeg en de ander heeft pas bv aan tien uur slaap genoeg!

Wat bekend is dat men 7 tot 8 uren nodig heeft om een goede nachtrust te hebben , en dat hangt er aan de situatie of de krachten en de energie die verspeelt is overdag , maar als men overdag slaapt dan heeft men minder uren nodig ( dat is biologish uit te leggen ).

Nee, dat is niet gezond. Dat is te weinig. Je zegt niet hoe oud je bent, maar kinderen van 10 jaar en ouder, hebben ongeveer 9 uur slaap nodig. Het is maar ongeveer 10% van de bevolking die genoeg heeft aan een gemiddelde van 6,5 uur per nacht en zowat 15% heeft meer dan 9 uren nodig. Als je op school zit zijn je hersenen behoorlijk aan het werk en bovendien heb je veel beweging, door sporten en naar school fietsen. Dus moet je je lichaam de tijd geven daarvan uit te rusten. Een op de drie tieners slaapt te weinig! Het is niet voor niets dat de meest voorkomende klacht tegenwoordig is: ik ben zo moe. Dat is dus het belangrijkste: Hoe voel je je overdag en ben je daar echt heel eerlijk in? En nog iets: Hoewel sommige personen met weinig slaap toch uitgeslapen zijn, zullen ze op termijn zeker gevolgen ondervinden in hun gezondheid. Het meest opvallende gevolg van te weinig slaap is een toename van het lichaamsgewicht. Deze gevolgen kunnen soms pas na langere tijd opduiken. Ze zijn vooral het gevolg van de veranderde hormoonhuishouding en stofwisseling.

Bronnen:
http://www.4d-comfort.com/opencms/opencms/...

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100