Waarom moet je veel drinken als je vocht vasthoudt?

Ik houd soms veel vocht vast, maar ik begrijp niet waarom je juist veel moet drinken dan!
Als ik solidago gebruik, dan wordt het vocht als het goed is beter afgevoerd en dat merk ik ook wel, veel plassen. Maar toch begrijpen doe ik het nog niet.

Jullie?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Als het teveel aan vocht wordt veroorzaakt door het warme weer of door menstruatie is er één heel goede remedie, heel veel water drinken. Dat klinkt tegenstrijdig maar toch is het waar, als je veel water drinkt kan je lichaam het overtollige vocht beter afvoeren. Overigens is het bij je menstruatie zo dat het vaak gewoon een paar dagen duurt en dan plas je het teveel aan vocht vanzelf weer uit, veel drinken kan dan wel wat verlichting geven.

Bronnen:
overgewichtgids.info

Als je lichaam vocht vasthoudt loop je (het klinkt raar) een grote kans uit te drogen. Dit heeft een schadelijk effect op je organen waaronder je nieren. Als je bijvoorbeeld kijkt naar een frequent alcoholgebruiker, zul je zien dat - ookal drinkt hij veel - uitdrogingsverschijnselen vertoont omdat alcohol je lichaam een impuls geeft vocht vast te houden.

Het ligt eraan wat bij jou het probleem is waarom jij vocht vasthoud Als je veel vocht vasthoudt vanwege een hartprobleem dan is het juist niet verstandig om veel te drinken. Het hart kan het dan niet wegpompen en dan gaat het juist ergens anders zitten bijv in de benen of bij de longen met allle problemen van dien. Aan de andere kant hebben je nieren een bepaalde toevoer nodig van vocht om optimaal te kunnen werken.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100