Ik heb een gat in mn kies, en het gat is best diep.. lees aub de beschrijving?

ik moet morgen naar de tandarts maar als ik ergens bang voor ben is dat het wel.
ik heb een heel diep gat in mijn kies, bijna tot mijn tandvlees heeft iemand een idee wat de tandarts aan gaat doen? en nog erger.. doet het zeer? :$ en doet de verdoving zeer?

Toegevoegd na 4 minuten:
ik heb ook op internet gelezen dat je dan iets van wortelkanaalbehandeling krijgt? is dat zo?

Toegevoegd na 1 dag:
ik ben vandaag naar de tandarts geweest! ik was echt heeeel erg bang! maar het ging goed.. ik kreeg een verdoving dat ik wel pijn vond doen.. hij moest in mijn gehemelte, hij is toch gevuld maar over 3 weken moet ik weer komen voor een foto! ben benieuwd! bedankt voor de goede reacties's

Weet jij het antwoord?

/2500

De tandarts zal je eerst verdoven. Dit prikt even (omdat de naald even een klein gaatje prikt in je tandvlees. Dit prikken is net zo pijnlijk als het prikken aan een stekel van een kerstboom, of, als je wel eens naait, de naald die in je vinger prikt. Valt wel te overleven dus. Als je even ontspant, en de tandarts zegt dat je niet van analden houdt, is het voorbij voor je er erg in hebt De verdoving zal de signalen van je tand stoppen, waardoor de rest niet meer pijn zal doen. Dus de rest is vooral heel hinderlijk geluid: Hij zal met een klein boortje het gaatje schoon boren, en uitwassen. Zoals gezegd: Dit voel je niet echt, wel hoor je het in je hoofd. Duurt een paar minuten. Na het schoonmaken, zal hij de holte nog met een chmisch middeltje bewerken om de vulling te laten hechten. Dit smaakt gek. Dan is het tijd om er een vulling in te drukken. Dit gaat met veel kracht, en je weet: Ik ben bijna klaar. Met een UV lampje wordt de vulling hard gemaakt. Eventueel kan hij de vulling zelf nog wat bijslijpen als je de tanden niet goed kan sluiten. Al met al zou eea in 10-15 minuten klaar moeten zijn.

Ik heb vijf jaar geleden ook zoiets gehad. Toen ik bij de tandarts kwam, was het al zo groot (terwijl ik nergens last van had), dat de zenuw al dood was, zei hij. Hij heeft uiteindelijk de wortelkanaalbehandeling zonder verdoving uitgevoerd, omdat er volgens hem niets te verdoven was. Ik dacht eerst ook dat het enorm veel pijn zou doen, maar ik werkelijk niets (!) gevoeld. Geen zorgen maken dus, die man of vrouw weet best wat hij gaat doen.

Gewoon heen gaan en wel zeggen dat je bang bent. Je kunt beter nu heen gaan, dan over een half jaar. Komt vast goed (: !

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100