Let op: Startpagina GoeieVraag geeft geen medisch advies. De antwoorden en reacties zijn geen vervanging voor een consultatie bij een arts. Raadpleeg bij gezondheidsklachten daarom altijd een arts.

Krijg je bij een paniekstoornis ook soms shockjes en tintelingen in je lichaam?

Weet jij het antwoord?

/2500

Ja, ik persoonlijk heb heel veel last van tintelingen in mijn handen/voeten. Ik weet niet precies wat je met shockjes bedoelt, maar ik heb bijvoorbeeld wel dat ik me duizelig voel door paniekaanval en dan met een 'shockje' weer terug ga naar de 'realiteit' om het zo te noemen.

Ja, ook tintelingen in je lichaam. We spreken van paniekstoornis als je vaker paniekaanvallen hebt. Er zijn veel symptomen en kenmerken, o.a.: onrust, nervositeit, trillen of beven van de handen, zwetende handen bibberige/trillende stem, hevige transpiratie, benauwd duizeligheid, moeite met slikken, brok in de keel -----en ook tintelingen in handen en/of voeten----- Gedragskenmerken van angst vermijdend gedrag / vermijdingsgedrag; vastklampen aan de partner of andere personen, afhankelijk gedrag; geagiteerd gedrag, geprikkeld zijn.

Bronnen:
http://mens-en-samenleving.infonu.nl/psych...

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100