moet je als de allereerste keer de pil................?

gebruikt perse op de eerste dag van je menustruatie innemen of maakt dat niet zoveel uit? kan het bijvoorbeeld ook op de 2e dag of 3e dag?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste is om na je menstruatie te beginnen. Wanneer je dan begint (de eerste dag na je menstruatie of 10 dagen later), dat maakt niet uit. De huisarts kan je meer informatie geven als dat nodig is...

Het makkelijkst lijkt mij, dat je je apotheek even belt. Die kan je een gefundeerd antwoord geven, bovendien weet die ook van je eventuele andere medicijngebruik.

je kan in principe op ieder moment beginnen met de pil. maar alleen als je op de eerste dag van je menstruatie begint, beschermt hij meteen tegen zwangerschap. Als je de pil op een ander moment in je cyclus voor het eerst neemt duurt het even (7 dagen) voordat deze werkt, en zul je deze eerste dagen bij sex ook een condoom moeten gebruiken.

Bronnen:
http://www.sexwoordenboek.nl/pil_waar-wanneer.html

Het beste is te beginnen op de eerste dag van je ongesteldheid. 2 of 3de dag is ook niet een grote ramp, maar de eerste dag wordt ook aangeraden in de bijsluiter Op dat moment is het het makkelijkst voor je lichaam om de pil op te pakken en de hormoon huishouding wordt dan niet teveel verstoord. Telkens als je voor de eerste keer begint ( dus ook na een stopmaand) de eerste maand een condoom gebruiken. Omdat de pil niet geheel betrouwbaar is.

voor aller zekerheijd zal ik het even aan je huis arts of aphoteek vragen :)

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100