Bij mijn werkschoenen gaat altijd mijn rechter schoen kapot, zegt dit iets over mijn manier van (verkeerd) lopen?

Mijn schoenen zijn al weer kapot, nu zijn ze ook niet altijd van de hoogste kwaliteit maar het valt me wel op dat de rechter schoen altijd als eerst kapot gaat (en mijn linker helemaal niet), de voorkant gaat los zitten en slijt sneller van binnen en van buiten.

Geeft dit aan dat ik scheef loop/ mijn gewicht vooral op mijn rechter voet licht / dat het puur toeval is dat dit 5x achter elkaar gebeurt.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Dat zou iets te maken kunnen hebben met je manier van lopen, je lichaamshouding of met het werk dat je verricht. Misschien gebruik je je rechtervoet meer? Je kan altijd je voeten en je (oude) schoenen eens laten testen bij een podoloog. Je voeten, benen bekken en rug worden zowel in stand als lopend geïnspecteerd bij een podoloog. Er wordt gekeken naar lichaamstype, gewoontehouding en standsafwijkingen. Verder wordt het slijtagepatroon van je schoenen en de verschillen tussen de linker- en rechterschoen bestudeerd. Ook wordt beoordeeld of de schoen geschikt is voor het doel waarvoor je hem hebt aangeschaft.

Bronnen:
http://www.podologiepraktijkraaijen.nl/OND...

Zit je vaak op 1 knie, je rechter, dan komt de neus van de schoen op de grond, dat zou het snelle slijten kunnen verklaren

Ben je rechtsbenig en profvoetballer? Dan zou het wel eens kunnen kloppen wat je hier vertelt. ;-)

Het is normaal dat de schoen van je voorkeursbeen het snelste slijt, want die gebruik je het meest.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100