Hoe kan ik lekker warm gaan slapen?

Heb zon 2 uur terug een uur op de brommer gezeten, maar heb nu nog steeds koude kniën! Heb 2 pyjamabroeken aan maar het is nog steeds koud, en kan er eigenlijk niet door slapen.. What to do??

Weet jij het antwoord?

/2500

Meestal helpt even hard wrijven wel, en soms doe ik eventjes met warm water in een washandje eroverheen. Heb je ook gelijk weer schone knieën ;) Desnoods gebruik je een kruik of ga je even tegen de verwarming aan zitten.

Extra dekens, een kruik tegen je benen/voeten. anders eruit en een warme douche nemen zodat je lekker opwarmt. Maar eigenlijk is het allerbeste om tegen iemand aan te kruipen, kan je zijn/haar lichaamswarmte pikken.

Houd je pols ongeveer 5 minuten ongeveer onder de kraan (warm water).. Wat ook helpt is om een theedoek een beetje vochtig te maken en dan in de magnetron voor 30/40 sec. Wel oppassen want het mag niet te lang erin blijven. En vervolgens tegen je enkels of knieen aanhouden. Of wat je ook kan doen is om nieuwe schone sokken op een bordje in de magnetron en dan tegen sokken aantrekken. En als je gaat slapen.. Maak je zelf klein.. Ligt wel heel raar maar het helpt meestal.. Maak je zo klein mogelijk..

Een heerlijk warm dekbed, met warmtecategorie 4 (te koop oa bij hema) en eenmaal daaronder liggend zou je zo aangenaam en lekker warm moeten zijn En misschien voor de volgende keer in de late / nachtelijke uurtjes een regenbroek extra aan hebben op de scooter, deed mijn broer altijd en beviel hem goed

Lekker de waterkoker aanzetten en onder een warme douche gaan staan. Als je onder de douche uitkomt is je waterkoker klaar, en maak je een kop thee en een kruik. Die kruik leg je alvast in bed, en je gaat nog even je kop thee drinken. Als je thee op is, in bed kruipen, voeten tegen de kruik aan leggen en desnoods een extra deken erbij pakken. Slaap lekker!

een elektrische deken kopen, zalig!!

Behalve al die luxe-artikelen die al genoemd zijn (een persoon om tegenaan te kruipen, dekbedden, electrische dekens, lappen in de magnetron) is het vast prettig om beenwarmers, of oude sokken zonder voet, om je knieen te doen (in bed, maar ook op de brommer) en dan een kruik onder of tussen je knieen. En het mag allemaal een beetje los zitten zodat er niets afgekneld wordt.

Kersenpitten worden eigenlijk al heel lang gebruikt als warmtebron. Een aantal generaties terug werden de kersenpitten al in hoesjes gestopt en op de kachel op gewarmd. Als men 's avonds naar bed ging nam men de 'kruik' mee naar bed om zo lekker warm te blijven. Tegenwoordig zijn kersenpitkussens erg populair en worden ze vooral gebruikt als vervanging voor de normale warmwaterkruik. Maar je kan een kersenpitkussen ook koud gebruiken tegen bijvoorbeeld verstuikingen.

Smeer de koude delen in met een warme spierbalsem. Dit werkt bij mij prima. Het begint heerlijk te gloeien en dan slaap je lekker. balsem otot is er perfect voor.

Bronnen:
http://shop.waroeng.nl/olie-balsam/balsam-...

Ik zie dat het nu al 2 dagen later is, maar met zoiets helpt een lekkere warme douche en je pyama en een lekkere kop thee of warme chocolademelk, en daarna nog een lekkere warme kruik.

Wat bij mij prima werkt: even een paar minuten een föhn onder de dekens houden (op de laagste stand). Desnoods ook wat de knieën föhnen. Wel goed heen en weer bewegen en zorgen dat de invoeropening niet verstopt raakt. Binnen no-time is het dan warm genoeg om in slaap te vallen, en daarna doet je lichaam wel de rest.

Neem een heerlijk warme douche. Niet te kort, neem goed de tijd om de warmte door je lichaam op de laten nemen. Kleed je daarna warm aan. Dikke sokken, fleecetrui, warme broek. Een kersenpittenkussentje kan ook goed werk doen. Leg het bijv bij je voeten. Als je voeten koud zijn, heb je het helemaal koud. Als je voeten opwarmen, voel je je helemaal warmer.

Wanneer je het koud hebt en je met een koud lichaam in bed stapt,heb je de neiging om jezelf lekker op te rollen om zo jezelf op te warmen. Dit is echter juist een heel verkeerde methode omdat je in opgerolde toestand je bloedsomloop vertraagt en je dus niet warm wordt. Ik geloofde het vroeger zelf ook nooit,maar toch is het waar en als ik het koud heb doe ik dit en ben meestal binnen no-time warm. Rol jezelf niet op maar ga met gestrekte benen op je rug liggen,doe evt. wat bewegingsoefeningen met je tenen. In principe is met gestrekte benen gaan liggen voldoende. Je zult merken dat je langzaam warmer wordt omdat je bloedsomloop zonder dat deze belemmert wordt je lichaam opwarmt. Probeer het maar,het helpt!

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100