Als je beide nog maagd ben als je voor het eerst sex hebt, kan je dan besmet raken met het hpv virus?

Weet jij het antwoord?

/2500

Nee. Het HPV-virus is een SOA. Als je allebei nog geen seks hebt gehad, kun je geen SOA hebben.

Ja, je kunt besmet raken (of reeds zijn) met het HIV virus. Dit is namelijk ook overdraagbaar via bloed. Mocht je zelf een wond hebben en in contact komen met het bloed van de ander, kun je in principe besmet raken. Of via bloedtransfusie, etc. HIV is niet alleen via sex overdraagbaar. Als dit niet het geval was, blijft het altijd nog de vraag of je je partner voldoende vertrouwt wanneer hij/zij aangeeft nog maagd te zijn. Ik zou aanraden jezelf altijd goed te beschermen.

Neen, tenzij een van jullie beide het heeft overgekregen van de ouders , of besmet is geraakt door in aanraking te komen met bloed van een persoon met hiv.

Ja, als jullie op een andere manier reeds sexueel actief geweest zijn kan dit. Citaat: HPV wordt overgedragen door contact tussen de slijmvliezen van de penis, vagina of anus. Het virus kan ook op de onderbuik en billen zitten en tijdens het vrijen via de huid, vingers of mond worden overgedragen. Toegevoegd na 1 minuut: Zie ook de meestgestelde vragen in de 2e link.

Bronnen:
http://nhg.artsennet.nl/kenniscentrum/k_vo...
http://www.humacare.nl/info-humaan-papillo...

Ja het Hpv virus is sexueel overdraagbaar, maar omdat 80 tot 90% van de vrouwen drager is van het virus,.gaan artsen ervan uit dat het ook op andere manieren overdraagbaar is.

Bronnen:
http://www.geslachtsziekte.nl/content/gesl...

In principe kan iedereen HPV krijgen. Het virus is vaak aanwezig in de schaamstreek en kan worden overgebracht via huid op huid contact, huid op slijmvlies contact of slijmvlies op slijmvlies contact. Een van de meest voorkomende Seksueel Overdraagbare Aandoeningen. Als jullie geen van beide ook op geen andere wijze seksueel contact hebben gehad of gekust hebben met iemand die het virus bij zich draagt is de kans nihil. Dus ook al ben je maagd kan 1 van beide drager zijn van het virus en kan de ander besmet raken.

Bronnen:
http://www.vvog.be/artikel?id=31203234,c=2...

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100