Wie weet waarom de volgende tekst op een busje stond (lees de uitleg)?

Vanmorgen zag ik een busje rijden van het ziekenhuis. Er stond op het busje dat het van het laboratorium was van het plaatselijke ziekenhuis. Aan de zijkant zat een schuifdeur waar bij de deuropening een sticker zat met de volgende tekst: "Geen ventilatie aanwezig. Voorzichtig zijn met openen".

Heeft iemand enig idee waarom die tekst op dat busje staat?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Zeer waarschijnlijk omdat ze vloeibare stikstof kunnen vervoeren. - Ventilatie voertuig Gelet op sectie 7.5.11 onder CV36 van het ADR moeten colli bij voorkeur in open of geventileerde voertuigen (of containers) worden geladen. Gezien de specifieke eigenschappen van vloeibare stikstof is het aan te bevelen om de ventilatie laag in de laadruimte aan te brengen en mede voor de algemene veiligheid dat er een fysieke scheiding tussen de bestuurderscabine en de laadruimte aanwezig is. Indien het vervoer in open of geventileerde voertuigen (of containers) niet mogelijk is en de colli worden vervoerd in andere, gesloten voertuigen (of containers), dan moeten de laaddeuren worden voorzien van de volgende tekst (tenminste 25 mm hoog): "WAARSCHUWING GEEN VENTILATIE VOORZICHTIG OPENEN"

Bronnen:
http://www.linde-gascryoservices.com/inter...

Als er chemische stoffen worden vervoerd dan kan het gebeuren dat die geur afgeven die naar buiten komt bij het openen van de deur. Als dat snel gebeurt kan degene die de deur opent die damp inademen. Maar als je 'm langzaam opent dan is de geur al met zuurstof gemengd en over de ruimte verdeeld, dus dan kan er geen reactie meer plaatsvinden.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100