Cranberry tabletten ter voorkoming van blaasontsteking, helpt dat?

Wie weet of en welke tabletten met Cranberry je het beste kan slikken ter voorkoming van blaasontsteking?

Weet jij het antwoord?

/2500

Mijn moeder drink grandberry sap tegen blaas ontsteking dat werkt niet maar tabletten bevaren een hogere dosis dus ik denk van wel maar je moet er wel een langere tijd mee door gaan dan raakt je lichaam er aan gewend en is de werking beter

Ja dat helpt wel. Na heel veel blaasontstekingen slik ik nu elke dag (al jaren) 1 cranberry tablet. Of het echt door die tabletten komt weet ik natuurlijk niet maar wel weet ik dat ik geen blaasontstekingen meer heb. Omdat er heel veel soorten te koop zijn, wissel ik nog wel eens van merk. http://www.beslist.nl/products/z/Cranberry_tabletten/

Bij mij werkt dat heel goed. Preventief 1 per dag en als het te laat is 3 per dag. Maar ik heb al bijna 3 jaar geen blaasontsteking meer gehad dankzij die pillen.

Cranberry van Dr vogel. Is wel homeopathisch Toegevoegd na 1 minuut: Cranberry monarda is de naam.

Ja. Om blaasontsteking te voorkomen wordt aangeraden om, om de 2 à 3 maanden een kuur te doen van 15 dagen met 'Urell' (cranberry capsules). De capsules bevatten uitsluitend zuivere veenbessen. Ik heb pas een blaasontsteking gehad met bloed in de urine. Ik heb 15 dagen 1 capsule 'Urell' per dag genomen. Na één week waren de klachten al verdwenen. De capsules zijn nog niet te koop in apotheken in Nederland, geloof ik, maar kunnen wel online besteld worden. De bacteriën, oorzaak van urinaire ongemakken, hebben op hun buitenmembraan draadjes die men adhesinen noemt. Hierdoor kunnen de bacillen zich op de wanden van de urinewegen vasthechten en zo urinaire ongemakken veroorzaken. Een groep bestanddelen van de veenbes, de proanthocyanidinen van het A-type (PAC), gaan de hechting van de bacillen tegen zodat urinaire ongemakken geen kans meer krijgen. Doordat de bacteriën zich niet meer kunnen vasthechten, worden zij op natuurlijke wijze met de urine afgescheiden. Daarom raadt men ook aan om veel water te drinken.

Bronnen:
http://www.mijnapothekersadvies.be/joomla1...
http://www.newpharma.nl/apotheek/methaphar...

Het kan helpen, omdat je urine dan zuurder wordt, waardoor bacteriën minder kans krijgen om ellende te veroorzaken. Mocht je vaak last hebben van dreigende blaasontstekingen, dat kan het ook helpen om dan gelijk wat extra te te gaan drinken (gewoon water), omdat je dan ook wat meer plast (voordelen: je blaas spoelt wat sneller door, en je bent snel van dat branderige gevoel af omdat je tenminste elke keer wat te plassen hebt).

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100