Alles is zuur bij griep

aan het einde van een griep (zodra me neusholtes weer open zijn) merk ik dat heel veel dingen heel erg zuur ruiken. vooral dingen zoals mayonaise of zurekool ruiken extreem sterk, het is niet eetbaar. Het gaat altijd na een paar dagen weg.

Ik heb dit alleen bij griep, en ik heb het al zo lang ik het me kan herinneren.. Het is niet iets nieuws..

Ik weet dat de meeste mensen een soort asbak lucht ruiken tijdens de griep. echter er is niets te vinden over extreem zure luchten.

Wat is hier aan de hand?

Weet jij het antwoord?

/2500

dat is waarschijnlijk omdat je lichaam in die periodes anders reageert op stoffen. hoe dit zit is een beetje lang om uit te leggen, je kan daarom het beste even bij je huisarts langsgaan. die kan je vertellen waar het precies aan ligt en of er niet nog iets onders aan de hand is

Al je zintuigen worden aangedaan, dus niet alleen dat je zuur proeft maar ook scherper hoort of anders voelt... Kijk maar voor jezelf of je de zes verschillen kunt waarnemen...

dit fenomeen heet partiële anosmie... doordat een gedeelte van het reukapparaat tijdelijk niet zo goed functioneert, lijken andere geuren (en smaken) de boventoon te voeren.... Ik heb zelf de ervaring dat ik na een fikse verkoudheid of griep alles bitter vind smaken... ik ruik dan tijdelijk niets en de bitter-ervaring van de tong voert de boventoon) maar het gaat na een paar dagen vanzelf weer weg... op http://www.pragmaprojecten.nl/smaak/anosmie%20vereniging.htm kun je er wellicht wat interessante informatie over vinden... Anosmie is het gebrek aan reukzin, of de afwezigheid van de mogelijkheid te kunnen ruiken. De aandoening kan zowel van tijdelijke aard zijn als permanent. Anosmie betekent niet altijd dat men in zijn geheel niet meer kan ruiken. Het is ook mogelijk anosmie te ontwikkelen voor enkele specifieke geuren. Een tijdelijke vorm van anosmie kan het gevolg zijn van een verstopte neus (bijvoorbeeld door een verkoudheid). Er zijn verschillende mogelijke oorzaken van anosmie. De reuk wordt opgevangen door de reuktrilhaarcellen die bovenin de neusholte zitten. De aandoening 'reukverlies' kan ontstaan door een obstructie in de neusluchtweg of door aandoeningen aan het neurologische apparaat, wat het reuktrilhaarslijmvlies, de reukzenuw en het bijbehorende hersengedeelte omvat.

Bronnen:
http://nl.wikipedia.org/wiki/Anosmie
http://www.gezondheidsplein.nl/aandoeninge...

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100