Wie helpt me hiermee?

ik moet elke ochtend 2 thyrax0,025 mg
per vergissing heb ik dat vanmorgen 2 keer gedaan
wat kan het gevolg zijn? ik voel me goed

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Afgezien van het advies om de dokter/apotheek te bellen, hoef je je niet ongerust te maken. Ik weet uit ervaring dat je er waarschijnlijk niets van gaat merken. ook als je een dagje vergeet merk je er niets van. Pas als je langdurig te veel of te weinig krijgt, kun je klachten krijgen. Maar, vraag het voor de zekerheid zelf even na!

even NU de apotheek bellen! "Wat u moet doen als u meer Thyrax Duotab heeft ingenomen dan u zou mogen Wanneer u te veel van Thyrax Duotab heeft gebruikt of ingenomen, neem dan onmiddellijk contact op met uw arts of apotheker. De volgende symptomen kunnen wijzen op overdosering: verwarring, onrust, hoofdpijn, transpireren, vergrote pupillen, hoge bloeddruk, versnelde ademhaling, koorts, frequentere stoelgang, trillen, spierkrampen, hartkloppingen, angst, geprikkeldheid en overdreven beweeglijkheid. "

Bronnen:
http://www.exmedica.nl/bijsluiter/thyrax/h09334

Je kunt beter even je huisarts bellen. Ik weet niet wat voor medicijn dit is, wel dat ik toen ik zwanger was een hoge bloeddruk heb ontwikkeld en ik in mijn kraamtijd mijn medicijnen een paar keer ben vergeten met als gevolg bijna ziekenhuisopname. Ik dacht dat het allemaal wel los zou lopen maar mooi niet! Daar lag ik dan, voor pampus in een ziekenhuisbed. Gelukkig kon ik na een paar uurtjes weer naar huis. Wat ik hiermee wil zeggen is dat ik wel heb afgeleerd om te licht over medicijngebruik te denken wanneer het een keer mis gaat. Het kan goed zijn dat er in jouw geval helemaal niks aan de hand is, wel vind ik dat je dit beter even aan je huisarts(assistente) kunt vragen. Je kunt ook de apotheek even bellen. Groetjes!

Je zult je misschien vandaag wat gejaagder voelen maar het kan absoluut geen kwaad. Morgen gewoon de normale dosering nemen en schaf eens een medicijnendoosje aan. Dan leg je voor de hele week je medicatie uit en kan je je niet meer vergissen zoals vanmorgen.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100