Is het eten van besmet voedsel door de meelmot schadelijk?

Klink als een vreemde vraag misschien, maar ik zat hier gedachteloos plakjes chocola op te eten en kwam er halverwege achter dat er een soort spinsel aan de zijkanten van een paar zaten. Een tijdje terug had ik erg veel last van meelmotten en besmetting van o.a. meel en rijst, maar nu waarschijnlijk dus ook nog een beetje op de chocola. Zou het schadelijk kunnen zijn? Mijn eerste gedachte is eigenlijk van niet omdat mijn maagzuur alles waarschijnlijk wel netjes vernietigd, maar ik zit toch een beetje te twijfelen en kan er nergens iets over terugvinden.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Nee hoor kan geen kwaad, of je moet er allergisch voor zijn, in somige landen eten ze die motjes en larven als lekkernij.

Het lijkt me geen meelmot. Het i snietschadelijk voor jou maar het klinkt onsmakelijk maar dat is een kwestie van opvatting. Tenzij je vegetarier bent, hoef je je niet bezwaard te voelen. Leg het probleem per post ook voor aan de fabrikant en doe er het spinsel bij. Als het goed is zal hij je zijn erkentelijkheid tonen en je een attentie sturen voor het ongerief.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100