Een vraag over slapen...

Waarom kan ik 's nachts, na een keer wakker worden, zo moeilijk terug in slaap komen, terwijl ik, wanneer ik in de ochtend wakker word (tussen 6 en 8 uur) met gemak weer terug in slaap kan vallen?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Als je 's nachts wakker wordt, ben je nog niet uitgerust. Je hebt je eerste stukje diepe slaap gehad en komt nu in het minder diepe slaap gedeelte van je nachtrust. Vaak als je wakker bent, ga je nog verder piekeren over de 'problemen' van de dag. Je valt dan moeilijk (of pas tegen de ochtend) weer in slaap. Als je 's morgens wakker wordt, ben je ontspannen. Je hebt tijdens je slaap de dagelijkse gang van zaken weten te verwerken. Je bent zo ontspannen dat je nog makkelijk een slaapje aan vast kunt knopen.

Bronnen:
Eigen ervaring

Dan dwing jij het lichaam in een ritme dat niet optimaal is aan dat wat je lichaam het liefste wenst... Zo simpel is het... Jij dwingt het te vroeg te gaan slapen dus... Leer wat je ideale ritme is en slaap kort en krachtig...

De grote vraag is waarom wordt je wakker? Het kan zijn dat je onbewust wakker bent geworden door een soort van nachtmerrie. Je bent ook onrustig als je wakker bent geworden. Je gaat er misschien uit (wel aan te raden). Maar als je terugkomt, voel je nog de energie die er rond je bed hangt. Je voelt weer de onrust in je lichaam. Als je je dit bewust bent, kan je terwijl je weer gaat liggen, die energie een ombuigen, en aan leuke dingen denken. Maar vooral denken: Ik ga weer LEKKER slapen. Ik denk dat je nu denkt: Zal ik weer moeilijk in slaap komen! Als je dit weet/kunt, kan je de slaapkamer even ritueel reinigen zodat de energie weer zuiver kan worden.

Ik denk dat Xixnix gelijk heeft,ik had jaren hetzelfde probleem. Nu nog maar ik maak er geen probleem meer van,want dan slaap je zeker niet. Wanneer je je er druk over maakt gaat je hartslag omhoog en maak je stoffen aan die je allert zijn laten toenemen. Sommige mensen kunnen aan een paar uur diepe slaap al genoeg hebben. Doe iets wat je ontspant maak de tijd die je wakker bent tot iets waar jij je lekker bij voelt. Jezelf geruststellen dat het oke is dat je wakker bent. Door te stellen dat je moet slapen zeg je eigenlijk dat het niet oke is wanneer je wakker bent. Maar misschien doe je dit allemaal al,want eigenlijk zeg je in je vraag niet dat het en probleem is. Mocht het toch zo zijn dan hoop ik dat je wat aan mijn tips hebt. succes

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100