Hoe kan je een snotneus direct verhelpen?

Zie: Titel

Weet jij het antwoord?

/2500

Even flink uitsnuiten. Dan kan je het direct verhelpen. Echter na een korte tijd stroomt het weer vol met snot uiteraard, want een verkoudheid moet je uitzieken.

Een zakdoek bij de hand en af en toe snuiten. Ik weet niet als er een directe manier is om het te verhelpen misschien een kopje thee?

Uitsnuiten en neusspray

De georg van gesneden ui werkt goed, leg de ui snippers op een schotel naast je bed als je gaat slapen.

Otrivin Duo neusspray, werkt super. Geeft snel meer lucht én stopt snot-productie!

Ik ken twee oplossingen voor een loopneus, maar je zult er wat mee moeten experimenteren om te zien of en hoe het bij jou werkt. 1. neem een fohn (of een verfbrander) en adem ca. 5 minuten zulke hete lucht in (via je neus) dat je net je neusvleugels niet verbrandt. Langzaam en diep ademhalen. 2. meng lauw water met veel zout, en snuif dat op uit de palm van je hand. Daarna je neus snuiten, en dit een keer of 5 herhalen. Beide methoden werken op de slijmvliezen van je neus, en zijn niet schadelijk. De loopneus komt na ca. een uurtje weer terug, maar minder heftig is mijn ervaring. Dan kun je de behandeling gewoon herhalen. Toegevoegd na 2 minuten: Een poosje in een goed hete sauna gaan zitten werkt ook heel goed, maar dat is in feite hetzelfde als onder 1. hierboven.

als de snotneus veroorzaakt is door verkoudheid, is dat een goed teken, het slijm komt los en dat betekend dat je bijna van je verkoudheid af bent, nog even snotteren dus.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100