Heeft het zin om de kosten van mijn eerste hulp bezoek te verhalen?

Ik ben twee maanden geleden tegen een openslaande autoportier aangefietst. Mijn stuur of autoportier kwam tegen mijn borstbeen en dat was erg pijnlijk. Twee dagen later moest ik niezen en ik dacht dat er een spier knapte. Ik ben die avond naar de eerste hulp gegaan maar gelukkig was het alleen een kneuzing.
Er is verder geen materiele schade maar ik kreeg vandaag de rekening van mijn ziektekostenverzekeraar van 135 euro ivm met eigen risico. Ik het het kenteken van de automobilist.
Heeft het zin om naar de politie te stappen om alsnog verhaal te doen of is het erg tijdrovend?
Ik heb geen zin in een rechtsgang maar wil hem wel aansprakelijk stellen, hij deed tenslotte erg bot. En ik heb nog steeds een kleine rode plek op mijn borstbeen.
(Ik weet niet zeker of deze vraag in de juiste categorie staat)

Toegevoegd na 1 uur:
Bij voorkeur antwoord van ervaringsdeskundigen.

Toegevoegd na 1 uur:
Vergat ik nog: Ik heb drie getuigen.

Weet jij het antwoord?

/2500

Ik zou het in jouw geval niet doen, want het staat nog helemaal niet vast wie schuldig is. De auto stond stil neem ik aan en jij knalt tegen die deur. Je loopt het risico dat hij jou aansprakelijk zal stellen voor de eventuele schade aan zijn deur. En je wilt hem aansprakelijk stellen omdat je vind dat je in je recht staat en schade hebt, dat hij bot deed vind ik een slechte reden. Het lijkt dan meer op wraak.

Als er geen bewijzen zijn heeft dit geen zin. Zolang je niet toen een schadeformulier in hebt gevuld of getuigen hebt, kan hij alles ontkennen en is het jou woord tegen die van hem doen ze niks mee.

Ik zou hem alsnog aansprakelijk stellen. Als iemand zij autoportier opent of open laat staan dient hij dit te doen als er geen gevaar of hinder veroorzaakt wordt aan het overige verkeer. Hier is dus al sprake van overtreding van art. 5 WVW en dus aansprakelijk voor de ontstane schade. Lees in de reacties dat je meerdere getuigen hebt, maak daar gebruik van.

Ik hoop dat je de namen en adressen van de getuigen hebt en daarmee zou ik gewoon even naar de Wetswinkel in je woonplaats gaan. Zij kunnen je eventueel doorsturen naar de politie of je helpen met het sturen van een aangetekende brief naar de eigenaar van de auto. Je kan ook even bellen met het landelijke nummer van een Rechtsbijstandbureau. Het is al erg genoeg dat zo'n hork je van de weg veegt.

Bronnen:
http://www.rechtsbijstandbureau.info/

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100