Waar precies gaat overgewicht over in vetzucht?

Waar ligt nu precies die grens en is vetzucht hetzelfde als vraatzucht. Is die regel gelijk bij kinderen en volwassenen?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Voor volwassenen is een BMI tot 25 een normaal gewicht, tussen 25 en 30 overgewicht en daarboven obesitas/adipositas. Boven een BMI van 40 spreken we van morbide obesitas, oftewel ziekelijk overgewicht. Bij kinderen (kijk verder via onderstaande link) liggen de waarden lager en dan ook nog voor meisjes en jongens verschillend. 'Zucht' in de vorm van vetzucht en dergelijke is een ietwat in onbruik geraakt woord voor 'ziekte' maar is voortbestaan in samenstellingen.

Bronnen:
http://www.gewicht-verliezen.nl/bmi-bereke...

Om te bepalen of er sprake is van overgewicht of obesitas, wordt gekeken naar de BMI, de Body Mass Index. Deze wordt berekend door het gewicht in kilo's te delen door het kwadraat van de lengte in meter. Bij een BMI van meer dan 25 wordt iemand aangetekend als te zwaar (overgewicht), Bij een BMI van meer dan 30 is er sprake van zwaarlijvigheid (obesitas). Deze BMI-maat is niet betrouwbaar voor kinderen, voor kinderen gelden andere referentiewaarden.

Bronnen:
http://nl.wikipedia.org/wiki/Obesitas
http://www.gewicht-verliezen.nl/bmi-bereke...

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100