Wat zit er onder je navel?

mijn navel plopt nu zeg maar :D en als je erop drukt voel je dat er wat achter zit.
waar druk ik op, wat voel ik?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Onder je navel zit niets (meer). Binnen je buik liep de navelader en slagader om je kleine lichaam te voorzien van zuurstof en voedingsstoffen. Buiten je lichaam liepen de bloedvaten door de navelstreng naar de placenta in je moeders buik en weer terug. Na je geboorte was dat systeem i.v.m. te weinig lengte onhandig en stierf het af. Een stompje bleef als aandenken over en aan de binnekant verdween de navelader en slagader. Het naveltje is het enige dat er nog aan herinnert.

Je voelt het buikschort... Dat is een vet-schild zal ik maar zeggen dat iedereen boven de zeg maar veertig heeft in min of meerdere mate... Daar druk je op, dat ligt onder de huid op het buikvlies en op de darmen... Jij zegt dat het plopt, dan plopt het...

Bij jou zit er wat achter en je weet donders goed wat ;) Bij gevorderde zwangerschappen 'plopt' de navel soms naar buiten. Dat is afhankelijk van de ligging van de baby. Veel moeders vinden dat vervelend, en tapen de zaak weer plat. Op zich allemaal geen enkele noodzaak voor ongerustheid, komt allemaal weer goed. Onze gekke Amerikanen hebben er zelfs een woord voor: An outie. Of outy.

Een litteken is een hard stukje weefsel,volgens mij voel je dat dus.Aan de buitenkant zie je het als je navel en aan de binnenkant voel je het als een hard stukje.Je navel is immers feitelijk gewoon een litteken. Ik kan me voorstellen dat de baby nu tegen het restje litteken aandrukt waardoor je navel naar buiten komt. Maar dat is mijn eigen gedachte. Ik weet wel dat chirurgen tijdens een operatie nooit dwars door de navel mogen/kunnen snijden.Ik heb een grote buikoperatie gehad en de snee loopt keurig in een bochtje om mijn navel heen.Er is mij destijds wel uitgelegd waarom dat precies niet kon/mocht maar in de situatie van dat moment ben ik dat helaas vergeten.

Volgens mij zit daar een schroefje. Als je dat losdraait, dan valt je hele lichaam uit elkaar. Tenminste... dat is mij vroeger verteld, en ik geloof alles...

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100