in welke versnelling op je fiets kun je het best je been spieren trainen?

Ik bedoel, je kan hem zwaar zetten dan moet je harder trappen lijkt mij effectief maar je maakt minder ''rondjes'' maar je kan hem ook lichter zetten, dan trap je meerdere ''rondjes''.maar trap je wel lichter.(dus trap je meer) ....wat is effectiever?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

In een zware versnelling krijg je sterkere spieren en in een lichte versnelling krijg je souplesse.

Je beenspieren oefen je door kracht te zetten. Dus in een zware versnelling tegen de wind in trappen.

De boel wat aan de zware kant zetten werkt beter.

In een zwaardere versnelling span je je spieren meer en langer aan.. is dus effectiever.

Wielrenners hebben zoveel versnellingen om rond de 96 trappen per minuut te maken, dan is je spierstelsel het best gebruikt... Dus neem die versnelling zodanig dat je op die 96 slagen of trappen per minuut komt, dan doe je het meest optimaal... Dus 96 slagen per minuut is het effectiefste...

Je neemt een lage versnelling en een steile berg. Krijg je dikke kuiten en grote longen.

Dat ligt er helemaal aan waar je op wilt trainen. Kracht, conditie, uithoudingsvermogen? Gaat het om het fietsen zelf? Zo ja: sprint/snelheid, langeafstand, bergen? Professionele langeafstandsfietsers trainen (en fietsen) op 80 (absoluut minimum) tot 110 omwentelingen per minuut. 90 tot 100 is voor de meesten het optimum. Wil je afslanken, dan moet je niet op de versnelling letten, maar op je hartslag. Gaat het om de beenspieren, zoals je schrijft, dan moet je dus kiezen tussen kracht en uithoudingsvermogen.

Het ligt natuurlijk ook aan de omstandigheden. Als je een flinke heuvel op moet,laat je het wel uit je hoofd om met een groot verzet te rijden! Op de vlakke weg en zonder tegenwind kun je hem wel zwaar zetten. In beide gevallen train je je beenspieren goed!

een begrip in het wielrennen is; Soeplesse wint het van kracht !

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100